Κοινοβουλευτική παρέμβαση των βουλευτών Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους

Σ. Βαρδάκης: «κ. Μητσοτάκη ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και συνεχίζετε να εμπαίζετε τους εργαζόμενους»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την παράταση του επιδόματος ανεργίας για τους εποχικούς εργαζόμενους, προχώρησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης με τη συνυπογραφή των συναδέλφων βουλευτών Νίκου Ηγουμενίδη και Χάρη Μαμουλάκη, καταθέτοντας αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Τουρισμού, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηρακλείου.

Στην επιστολή του, το Σωματείο στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τη δημόσια χρηματοδότηση και την επέκταση του χρόνου υλοποίησης ενίσχυσης τουριστικών ΜΜΕ στους 45 μήνες, με αποτέλεσμα την αύξηση του πλαφόν χρηματοδότησης ανά επιχείρηση σωρευτικά, από 1,8 εκ. ευρώ στα 2,3 εκ. ευρώ.

Κι αυτό γιατί την ίδια στιγμή η κυβέρνηση υποβαθμίζει τις Σχολές τουριστικής Εκπαίδευσης, με τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης να μην έχουν αρχίσει μέχρι και σήμερα, στο παρά πέντε της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, τη λειτουργία τους και για τους εργαζόμενους έχει να διαθέσει την εξευτελιστική επιδότηση των 12 ευρώ τον μήνα.

Για τους λόγους αυτούς, το Σωματείο αιτείται την παράταση του ταμείου ανεργίας κατά δύο μήνες για το 2022 για τους εποχικούς εργαζόμενους και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων στήριξής τους. 

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Οι εποχικοί εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους από την κυβέρνηση, που ανακαλύπτει τα περίφημα λεφτόδεντρα, μόνο όταν πρόκειται να ενισχύσει τους λίγους και εκλεκτούς που την στηρίζουν. Επιτέλους ο κ. Μητσοτάκης ας αντιληφθεί ότι ο τουρισμός της χώρας βασίζεται στους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτόν».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξετάσουν την επιστολή και να ενημερωθούν σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθενται να προβούν. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί