13χρονος μαθητής στον Γέρακα πήγε στο σχολείο με αεροβόλο επειδή του έκαναν bullying

Αίσθηση προκαλεί η υπόθεση ενός 13χρονου μαθητή στον Γέρακα, που πήγε στο σχολείο με αεροβόλο όπλο και πλαστικές σφαίρες για να αμυνθεί, όπως υποστήριξε, στις απειλές από συγκεκριμένη παρέα παιδιών. 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η διευθύντρια του σχολείου ήταν εκείνη που κάλεσε την αστυνομία, όταν αντιλήφθηκε ότι ο 13χρονος οπλοφορούσε ακόμη και κατά τη διάρκεια του διαλείμματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανήλικος δεχόταν απειλές από μαθητές μεγαλύτερης τάξης και την τελευταία εβδομάδα πήγαινε στο σχολείο έχοντας μαζί το αεροβόλο, το οποίο είχε πάρει κρυφά από την τσάντα ενός από τα αδέλφια του.

Ο 13χρονος έδωσε κατάθεση και συνελήφθη αλλά με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος ενώ το ίδιο συνέβη και με τους γονείς του σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση ανήλικου.

Δεχόταν μέχρι και απειλές για την ζωή του

Όπως υποστηρίζει η οικογένεια του 13χρονου, τους τελευταίους 6 μήνες το παιδί δεχόταν έντονο bullying με απειλές ακόμη για τη ζωή του.

Είχε μιλήσει σχετικά σε μια καθηγήτρια ενώ είχε ενημερωθεί και η διεύθυνση του σχολείου, η οποία απάντησε ωστόσο πως μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του μόνο μέσα στο σχολείο.

Ο 13χρονος συνέχισε να δέχεται απειλές αλλά και προπηλακισμούς ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, bullying από τη συγκεκριμένη παρέα είχαν δεχθεί και άλλα παιδιά του σχολείου.

Η κοινωνική λειτουργός, που πήγε στο σχολείο, συμβούλευσε την οικογένεια και τους καθηγητές να μην τιμωρήσουν τον 13χρονο καθώς πρόκειται για ένα παιδί ήπιων τόνων που έφτασε στα όρια από τη βίαιη συμπεριφορά που δεχόταν.

Σήμερα, οι γονείς του 13χρονου θα συναντηθούν με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να εξεταστεί η τιμωρία του ίδιου και των μαθητών που τον κακοποιούσαν, ενώ εξετάζεται η πρόταση να απομακρυνθεί από το σχολείο, αν και αντιδρούν οι γονείς του, που τονίζουν πως στην υπόθεση τιμωρείται το θύμα και όχι οι θύτες.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “13χρονος μαθητής στον Γέρακα πήγε στο σχολείο με αεροβόλο επειδή του έκαναν bullying”

  1. metoo

    Αν το θύμα γίνει θύτης, χάνει εντελώς το δίκιο του. Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα σε πολλές κακοποιητικές καταστάσεις…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί