Ιδιωτικοποιούν το ΑΧΕΠΑ με εντολή της διοίκησης – Μόνο με έγκριση του διοικητή η εισαγωγή ασθενών

Ξανθός: Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και η πολιτική ηγεσία του συστήματος υγείας να δώσουν εξηγήσεις άμεσα

Στην αποκάλυψη ενός εγγράφου που δείχνει ότι το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς, προχώρησε η Βουλευτής Β. Θεσσαλονίκης και Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Σε ανάρτησή της σημειώνει ότι με βάση το έγγραφο και με εντολή του Διοικητή του, το δημόσιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς και θα τις ανοίγει μόνο με έγκριση της Διοίκησης.

Όπως αναφέρει: «Το με ημερομηνία 14-3-2022 έγγραφο- εντολή του διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λέει ότι: 10-Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της Διοίκησης. 2-Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό». 

«Ιδιωτικοποιούν το ΑΧΕΠΑ!», τονίζει η Δώρα Αυγέρη και προσθέτει: «Το ΑΧΕΠΑ μετατρέπεται από δημόσιο νοσοκομείο σε τσιφλίκι. Στο οποίο για να εισαχθείς, θα πρέπει να έχεις την έγκριση από τον γαλάζιο διοικητή που μετατρέπεται σε κλινικάρχη! Αν εισαχθείς χωρίς την έγκρισή του, θα μαστιγωθεί ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή ή την ιατρική πράξη! Δηλαδή αυτός που έκανε το καθήκον του!» Η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας, διερωτάται: «Κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας όλο αυτό;».

Το έγγραφο

Η ανάρτηση της Δώρας Αυγέρη

Ξανθός: Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και η πολιτική ηγεσία του συστήματος υγείας να δώσουν εξηγήσεις άμεσα

Ανακοίνωση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κ. Ανδρέα Ξανθού:

Το έγγραφο που κυκλοφορεί από το πρωί και αφορά εντολή του διοικητή του ΑΧΕΠΑ (με ημερομηνία 14-3-2022) σύμφωνα με το οποίο:

“Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της διοίκησης – Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!» μας γυρίζει δεκαετίες πίσω και εύχομαι να μην αποτελεί το πρώτο δείγμα γραφής του νέου ΕΣΥ. 

Η εισαγωγή στο νοσοκομείο είναι ιατρική πράξη και σε καμία χώρα-μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δεν συνιστά απόφαση της διοίκησης.

Η Διοίκηση του ΑΧΕΠΑ και η πολιτική ηγεσία του συστήματος υγείας καλούνται να δώσουν

 άμεσα εξηγήσεις για τη συγκεκριμένη εντολή που παραπέμπει στα πιο σκοτεινά χρόνια της φροντίδας υγείας στη χώρα. Τότε που αξιοπρεπή φροντίδα είχαν όση είχαν «λεφτά ή πολιτικό μέσο». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί