«Εκτοξεύεται» η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Απίστευτες αυξήσεις στα ήδη πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια βλέπουν τις τελευταίες μέρες οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν ενόψει του 3ημέρου της 25ης Μαρτίου.

Η ενεργειακή κρίση αναμένεται να εκτοξεύσει περαιτέρω τις τιμές από 1 Απριλίου, κάνοντας τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο νησί «άπιαστο όνειρο» για τους πολίτες.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Ελλάδος στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, Δημήτρης Πετρόπουλος ανέφερε ότι  οι τιμές από τις 18 Μαρτίου έχουν ήδη αυξηθεί κατά 10% σε σχέση με πέρυσι.

Όμως, όπως σημείωσε θα αυξηθούν κι άλλο, καθώς το κόστος των εισιτηρίων θα κινηθούν ανάλογα με τις τιμές των καυσίμων.

Ο Δημήτρης Πετρόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι στα ταχύπλοα το κόστος θα είναι πολύ πιο αυξημένο και είναι πιθανόν να υπάρξει μείωση των δρομολογίων τους.

Σημειώνεται πάντως ότι οι ακτοπλοϊκές  προκειμένου να αντιμετωπίσουν το ολοένα αυξανόμενο κόστος των ακτοπλοϊκών καυσίμων έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις της ταχύτητας των πλοίων, σε συνένωση δρομολογίων αλλά και σε αραίωση της συχνότητας των δρομολογίων.

Ήδη κάποιες εταιρείες προχώρησαν σε περικοπές δρομολόγιων που θεωρούν ότι δεν έχουν αυτή την περίοδο μεγάλη επιβατική κίνηση.

Ενδεικτικά κάποιες γραμμές στις οποίες έχει γίνει ήδη αύξηση στην τιμή του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου από 18/3 είναι οι εξής:

  • Πειραιάς – Πάρος, από τα 38,50 ευρώ το ατομικό εισιτήριο οικονομικής θέσης στα 42,50 ευρώ
  • Πειραιάς – Μύκονος, από τα 40 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 44 ευρώ
  • Πειραιάς – Σύρος, από τα 35 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 38,50 ευρώ
  • Πειραιάς – Πάτμος, από τα 43 ευρώ το ατομικό εισιτήριο στα 47,50 ευρώ.

Ανάλογες αυξήσεις περίπου 10% έχουν γίνει και στα οχήματα.

Επίσης ενδεικτικά αναφέρουμε και αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έχουν γίνει από κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες από 1/04.

  • Στη γραμμή Ραφήνα-‘Άνδρος: Από τα 20,50 ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) που είναι σήμερα, από 1/4 ανεβαίνει στα 23 ευρώ, ενώ για το ΙΧ από 45 ευρώ που είναι τώρα, θα ανέλθει στα 48 ευρώ.
  • Στη γραμμή Ραφήνα – Τήνος: Από 29 ευρώ που είναι το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) από 1/4 θα ανέλθει στα 32 ευρώ. Στο ίδιο δρομολόγιο το ΙΧ αυτοκίνητο που είναι σήμερα στα 60 ευρώ, θα ανέλθει στα 63 ευρώ.
  • Στη γραμμή Ραφήνα-Μύκονος: Από τα 31 ευρώ το ατομικό εισιτήριο (οικονομική θέση) που είναι σήμερα από 1/4 θα ανέλθει στα 35 και το ΙΧ αυτοκίνητο από τα 67 ευρώ που είναι σήμερα θα ανέλθει στα 70 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Εκτοξεύεται» η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων”

  1. Ελπίζουμε ότι οι εταιρείες θα μεριμνήσουν με ειδικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια , αν και κάποιες αυξήσεις μάλλον είναι αναπόφευκτες.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί