Στη λαϊκή αγορά των Μοιρών κλιμάκιο του ΚΚΕ

Περιοδεία στη λαϊκή αγορά των Μοιρών πραγματοποίησε το Σάββατο, 19 Μάρτη, πολυμελές κλιμάκιο της ΚΟΒ Μεσαράς του  ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Μανώλη Συντυχάκη. 

Στα πλαίσια της περιοδείας, που εντάσσεται στην πολύμορφη ενημέρωση του λαού από τις Κομματικές Οργανώσεις της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ,  με σκοπό τον αγωνιστικό συναγερμό ενάντια στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε συζήτηση με τον κόσμο και μοιράστηκε η σχετική ανακοίνωση του Κόμματος. Ο βουλευτής του ΚΚΕ επεσήμανε, στην κουβέντα με τον κόσμο, ότι η απαράδεκτη και καταδικαστέα ρώσικη εισβολή, με τους βομβαρδισμούς, τους νεκρούς, τους πρόσφυγες, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, είναι αποτέλεσμα των ανταγωνισμών ανάμεσα στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις για το μοίρασμα των σφαιρών επιρροής, των αγορών, των πρώτων υλών, των πηγών Ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους.

Σημείωσε πως από τη μία πλευρά έχουμε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που στηρίζουν μία αντιδραστική κυβέρνηση στην Ουκρανία με παραστρατιωτικούς και φασιστικούς μηχανισμούς, με στόχο τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης για την περικύκλωση της Ρωσίας. Από την άλλη, έχουμε μία καπιταλιστική Ρωσία που προωθεί τα δικά της σχέδια για την καπιταλιστική ενοποίηση χωρών της πρώην ΕΣΣΔ. Η επιλογή, τόνισε,  δεν είναι να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών,  αλλά να σταθούμε στο πλευρό των λαών.  Να αντιταχθεί ο λαός μας, με όλους τους τρόπους,  στην ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή σε αυτόν, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και την ουσιαστική συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων. Να ενταθεί ο αγώνας  για να κλείσουν τώρα οι βάσεις των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, που έχουν μετατρέψει τον τόπο μας σε ορμητήριο πολέμου από τη Σούδα έως την Αλεξανδρούπολη,  αλλά και σε μαγνήτη κινδύνων, με στήριξη και ευθύνη όλων των ελληνικών κυβερνήσεων. 

Επιπλέον, στη συζήτηση με τους εμπόρους, τους παραγωγούς στη λαϊκή αγορά, τους εργαζομένους κυριάρχησε το θέμα της  ακρίβειας σε όλα τα είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι λογαριασμοί του ρεύματος που έχουν πάρει «φωτιά»,  τα καύσιμα, που τα πληρώνουν χρυσάφι,  συνολικά η κατάσταση με φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών νοικοκυριών.

Ο Μανώλης Συντυχάκης αναφέρθηκε στο ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος έχει την ίδια αιτία με την φτώχεια, την ανεργία, την εγκληματική πολιτική που  συνεχίζεται ακάθεκτα στην Υγεία, τα αντιλαϊκά μέτρα που οι κυβερνήσεις φορτώνουν στον λαό το ένα πάνω στο άλλο, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.  Σημείωσε πως η ενεργειακή ακρίβεια για τον λαό ήταν ήδη πριν από τον πόλεμο σε ύψη ρεκόρ, εξαιτίας της στρατηγικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την «πράσινη» μετάβαση, για την απελευθέρωση της ενέργειας, κάνοντας «φύλλο και φτερό» το λαϊκό εισόδημα, μετατρέποντας ένα δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα. Επεσήμανε ότι η κυβέρνηση με τα μέτρα – κοροϊδία προσπαθεί να καλλιεργεί εφησυχασμό  ότι η έκρηξη της ακρίβειας είναι παροδικό φαινόμενο και «εισαγόμενο προϊόν».  

Απάντηση είναι ο αγώνας για άμεσα μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια, για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για μέτρα ουσιαστικής στήριξης των βιοπαλαιστών αγροτών και ΕΒΕ. Απάντηση είναι η αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον δρόμο της αναμέτρησης με τον πραγματικό αντίπαλο,  η πάλη για να ζει ο λαός με αξιοπρέπεια, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί