Νύχτα τρόμου για 14χρονη στην Κρήτη: Μεθυσμένοι Αμερικανοί από το «Truman» μπήκαν στο δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε – Καταγγελία από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Απίστευτο περιστατικό την νύχτα της Κυριακής σε ξενοδοχείο στα Χανιά.

Αρνητικοί πρωταγωνιστές, τρεις μεθυσμένοι Αμερικάνοι, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες του kriti360, παραβίασαν την εξώπορτα ξενοδοχείου και την πόρτα δωματίου του ξενοδοχείου.

Στο δωμάτιο βρίσκονταν ένα 14 χρόνο κορίτσι το οποίο είχε πάει να δει τον πατέρα του, ο οποίος  είχε έρθει από την Αθήνα.

Η μικρή τους είπε πως αυτό δεν είναι το δωμάτιο τους αλλά αυτοί με τη βία μπήκαν στο δωμάτιο. Η 14χρονη – όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες – πρόλαβε και κλειδώθηκε στο μπάνιο ενώ οι μεθυσμένοι Αμερικάνοι είχαν ξαπλώσει στο κρεβάτι.

Ευτυχώς, ενώ η δύσκολη αυτή κατάσταση βρισκόταν σε εξέλιξη,  πρόλαβε και επέστρεψε στο ξενοδοχείο, ο πατέρας του κοριτσιού.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, ισχυρή δύναμη της οποίας έφτασε στο ξενοδοχείο και  συνέλαβε τους τρεις Αμερικανούς, οι οποίοι μέχρι αργά το βράδυ κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων.

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων

Την Κυριακή 20 Μαρτίου τέσσερις μεθυσμένοι αμερικανοί στρατιωτικοί εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, παραβιάζοντας την πόρτα, όπου διέμενε μία μητέρα με την κόρη της. Για κακή τύχη της νεαρής κοπέλας η μητέρα της έλειπε εκείνη τη στιγμή από το δωμάτιο. Οι στρατιωτικοί σε κατάσταση μέθης νομίζοντας πως το δωμάτιο ήταν δικό τους (παρότι δεν παρέμεναν καν σε αυτό το ξενοδοχείο) οικειοποιήθηκαν το δωμάτιο.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που αμερικανοί στρατιωτικοί βρίσκονται στο στόχαστρο λόγω της απρεπούς συμπεριφοράς τους. Κι όμως καθώς φαίνεται περίτρανα και σήμερα, οι αμερικανοί στρατιωτικοί είναι υπεράνω της ελληνικής νομοθεσίας και δικαιοσύνης καθώς οι δύο από τους τέσσερις στρατιωτικούς που συνελήφθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα.

Αν η ηγεσία της Αμερικανικής βάσης δεν μπορεί να εγγυηθεί την ομαλή διαμονή του προσωπικού της στην πόλη, καλό είναι να μην τους επιτρέπει την έξοδο από την βάση (τουλάχιστον χωρίς κάποιον να τους επιβλέπει). Δεν αρκεί που η χανιώτικη κοινωνία υπομένει τόσα χρόνια την ύπαρξη αυτής καθεαυτής της βάσης, έχουμε διαχρονικά αρκετά φαινόμενα ξεκάθαρης προσβολής της πόλης και της κοινωνίας μας.

Αν κάποιοι θεωρούν πως η πόλη μας είναι μία στάση για να κατεβαίνουν να ξεδίνουν οι στρατιωτικοί, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσουν. Ειδικά σε μία επικίνδυνη περίσταση σαν κι αυτή όπου εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΚΚΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης προχώρησε σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά, αλλά και την αντιμετώπισή τους από τις Αρχές.

Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, το βράδυ της Κυριακής μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά, όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια, με τους ΝΑΤΟϊκούς να ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο. Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα και αφέθηκαν ελεύθερα το επόμενο πρωί. Για το γεγονός πραγματοποιήθηκε, μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελία στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους της πόλης και τους γονείς της μαθήτριας.

Ο Θανάσης Παφίλης εξέφρασε στους υπουργούς την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟϊκών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί