Βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχή του δήμου Ηρακλείου

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την κήρυξη σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Κοινότητας του 3ου Δυτικού Διαμερίσματος της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλείου, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων της 1ης και 2ης Μαρτίου 2022 (Bianca), προχώρησαν οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, Νίκος Ηγουμενίδης, Χάρης Μαμουλάκης, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την επιστολή του Δήμου Ηρακλείου, με την οποία αιτείται να κηρυχθεί σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας η Κοινότητα 3ου Διαμερίσματος του Δήμου Ηρακλείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από τον Δήμο το καταστροφικό φαινόμενο .

Το αίτημα έρχεται σε συνέχεια της  υπ’ αρ. πρωτ. 136/11-03-2022 εισήγησης, της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, περί κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης της παραπάνω περιοχής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Ο Υπουργός οφείλει να κηρύξει την συγκεκριμένη περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, ώστε να ξεκλειδώσουν διαδικασίες άμεσης αποκατάστασης των ζημιών».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες προς επίλυση του θέματος και να τους ενημερώσει σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί