Στην Αθήνα έφτασε ο έλληνας πρόξενος – «Γκερνίκα η Μαριούπολη»

Σε ελληνικό έδαφος πάτησε ξανά ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης ο οποίος προσγειώθηκε το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος. Στο αεροδρόμιο περίμεναν τον πρόξενο η οικογένειά του, η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του.

Συγκλονιστικές ήταν οι δηλώσεις του πρόξενου με την άφιξή του στην Αθήνα. «Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και χτίζουν ζωές από το μηδέν», είπε στο ξεκίνημα των δηλώσεών του μετά την «Οδύσσεια» του μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα.

Ο κ. Ανδρουλάκη σε έντονα φορτισμένο ύφος έκανε εκτενή αναφορά στη σχέση του με τη Ρωσία και τον πολιτισμό της για να καταδείξει ότι ο πόλεμος δεν έχει σχέση με τη γενικότερη ρωσική παιδεία που εκείνος γνώρισε.

Ευχαρίστησε, μεταξύ άλλων, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας όπως και τις δύο οικογένειες που τον φιλοξένησαν στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι ασχολείται με τη Ρωσία εδώ και 20 χρόνια. «Σκεφτόμουν τον Τσολστόι, Αϊζενστάιν, Σοστακόβιτς… δεν δικαιολογούνται αυτά που συμβαίνουν. Είναι μια τραγωδία αυτά που συμβαίνουν. Να γίνει ανακωχή και κατάπαυση του πυρός. Χτυπιούνται ανεξέλεγκτα άμαχοι».

Αναφερόμενος στη Μαριούπολη είπε πως είδε πολλά, πως έχει καταστραφεί ενώ την παρομοίασε με το Λένινγκραντ, τη Γκερνίκα, το Γκρόζνι, το Αλέπο.

«Η Μαριούπολη είναι η Γκερνίκα, είναι το Γκρόζνι, είναι το Λένινγκραντ, το Αλέπο, δεν ξέρω» είπε συγκινημένος

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους» ανέφερε στο μήνυμά της η σύζυγος του κ. Ανδρουλάκη, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον γιο τους.

Ο πατέρας του πρόξενου βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του γιου του και εμφανώς συγκινημένος έστειλε κι εκείνος ευχαριστήριο μήνυμα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί