Καταγγελία Χρ. Σπίρτζη: Διασυνδέσεις οπαδικής βίας με θύλακες της ΕΛ.ΑΣ και ανοχή στη Χρυσή Αυγή

Διασυνδέσεις της οπαδικής βίας με θύλακες της Ελληνικής Αστυνομίας κατήγγειλε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας χθες στη Βουλή, διατυπώνοντας ορισμένα ερωτήματα.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι στη λέσχη οπαδών στη Θεσσαλονίκη, η ΕΛ.ΑΣ βρήκε λοστούς, μαχαίρια και άλλα, τα οποία «δεν πήγαν στην ανακρίτρια της δολοφονίας του Άλκη, δεν ασκήθηκε κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση, ώστε η υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών να τα εξετάσει για αποτυπώματα, DNA και όλα τα υπόλοιπα. Έκαναν ξεχωριστή δικογραφία, με έναν κατηγορούμενο -μάλλον έναν από αυτούς που νοίκιασαν τον χώρο- για πλημμέλημα, για απλή κατοχή όπλων και στη συνέχεια δεν συσχετίστηκαν οι δύο υποθέσεις της δολοφονίας και των ευρημάτων, γιατί αυτά τα ευρήματα πήγαν στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και τα είχαν πιάσει οι υπάλληλοι της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης».

Επίσης, ανέφερε πως «αξιωματικοί που υπηρετούσαν στα Τμήματα Οπαδικής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας -όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε εμείς ούτε ανθρώπους, ούτε φιλάθλους ή σωματεία- στη συνέχεια εργάζονται, αφού συνταξιοδοτηθούν, στα αθλητικά σωματεία».

Γι’ αυτό, ο Χρ. Σπίρτζης πρότεινε να υπάρχει ασυμβίβαστο: όποιος υπηρετεί στην Ελληνική Αστυνομία για μια δεκαετία να μην μπορεί να συνεργαστεί με οποιονδήποτε τρόπο με τα αθλητικά σωματεία.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου για τον σύνδεσμο

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος απάντησε ότι επιβλήθηκε φυλάκιση 4 ετών στον υπεύθυνο της λέσχης. Ωστόσο, δήλωσε ότι «ο χώρος στον οποίο μαζεύονταν οι, απ’ ό,τι φαίνεται, δολοφόνοι του παλικαριού δεν ήταν χώρος χαρακτηρισμένης αθλητικής λέσχης, δεν υπήρχε κανενός τέτοιου είδους ένδειξη, δεν ήταν σύνδεσμος φιλάθλων κάποιας ομάδας, κατά κανέναν τρόπο, κύριοι. Είναι χώρος ο οποίος ήταν νοικιασμένος από δύο συγκεκριμένα άτομα, ένα γραφείο το οποίο δεν είχε απασχολήσει προηγουμένως κανέναν. Δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο για τους ανθρώπους που έχουν νοικιάσει αυτόν τον χώρο ότι εμπλέκονταν σε καμία υπόθεση. Δεν είχε απασχοληθεί ποτέ κανείς με αυτό τον χώρο».

«Εσείς εντάξει, να μην το ξέρετε ότι είναι λέσχη. Δεν το ήξερε το Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής; Είναι δυνατόν να μην το ξέρει; Τι στελέχωση είχε το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής; Μηδενική, έναν, δύο, πέντε, όπως έχουμε εδώ στην ανατολική Αττική; Πόσους είχε και δεν ήξερε ότι χούλιγκαν πηγαίνουν σε έναν χώρο και δεν ξέρουν τι είναι αυτό;» απάντησε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ανοχή στη Χρυσή Αυγή;

Ο Χρήστος Σπίρτζης, διατύπωσε και ορισμένους προβληματισμούς όσον αφορά την ανοχή της αστυνομίας στη Χρυσή Αυγή. «Γιατί δεν μπήκε η αστυνομία στα λειτουργούντα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη όταν ανέβηκε ο πρωθυπουργός; Γιατί; Δίπλα στα δικαστήρια είναι, δίπλα στην αστυνομία. Είχατε ενεργοποιήσει τότε και το δίκτυο πληροφοριοδοτών της ΕΥΠ. Ούτε η ΕΥΠ ούτε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ούτε τα δικαστήρια ούτε κανείς είδε ότι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγή; Δεν ξέρατε ότι ακροδεξιά στοιχεία παρεισφρέουν στους χώρους των φιλάθλων; Δεν τα είχατε δει; Δεν είχατε ενημέρωση από την αστυνομία, από τα αστυνομικά τμήματα, ότι εκεί είχαμε λέσχη; Δεν το βρήκε ούτε το δίκτυο της ΕΥΠ; Δεν το ήξερε κανείς; Ούτε οι ακροδεξιές ομάδες; Δεν ξέρατε τον ρόλο που παίζουν αυτές οι ομάδες στους ανεμβολίαστους και στο ‘κίνημα’ που έχουν αναπτύξει; Δεν θυμόσαστε τον ρόλο που έπαιζαν εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών έξω από τα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν ήσασταν μαζί τους, με αυτά τα στοιχεία στις πλατείες;» τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί