Ηράκλειο: Διαδήλωσαν κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Την Παρασκευή 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση-συναυλία με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου, στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη συμμετοχή Σωματείων και Φοιτητικών συλλόγων, διαδηλώνοντας δυναμικά για την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που συνεχίζει για τέταρτη εβδομάδα στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου:

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Συνδικάτο οικοδόμων Ηρακλείου, η Ένωση ιδιωτικών υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, το Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», η Ένωση συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Βιολογικού και Επιστήμης Υπολογιστών, η Ομάδα Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, οι αγροτικοί σύλλογοι Ηρακλείου-Αστερουσίων. Επίσης, στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης ανταποκρίθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος».

Εκ μέρους των σωματείων χαιρετισμό πραγματοποίησε ο Δημήτρης Βουρλιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ηρακλείου, εκ μέρους της Ομάδας Γυναικών Ηρακλείου της ΟΓΕ, η πρόεδρος Ρένα Σκυβαλάκη, εκ μέρους των αγροτικών συλλόγων Ηρακλείου-Αστερουσίων, ο Δημήτρης Καραβιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ηρακλείου και εκ μέρους των φοιτητικού συλλόγου Φυσικού, ο Ορφέας Δρακούλης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Νίκος Πατεράκης, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή στην Ουκρανία. Μάλιστα, ενώ οι εργαζόμενοι υποφέρουν από τις καθημερινές αυξήσεις που εξανεμίζουν το εισόδημά τους, οι κυβερνήσεις μας πρόσφεραν και προσφέρουν βάσεις, λιμάνια και αεροδρόμια διευκολύνοντας με κάθε τρόπο τα σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών που σε ανταγωνισμό με τους Ρώσους αιματοκυλούν τους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Επίσης, τόνισε ότι το ζήτημα δεν είναι να διαλέξουμε στρατόπεδο ληστών. Τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς. Κάλεσε τον λαό του Ηρακλείου να ενισχύσει την Επιτροπή Ειρήνη και μαζί με τα σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους να απαιτήσουν:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.
  • Να μην επικυρωθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε με συναυλία από τη Μαρίνα Λαουμτζή στο τραγούδι και το Χριστόφορο Γκόγκολο στη φωνή και την κιθάρα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί