«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά προϊόντα – Τρομάζουν οι αυξήσεις σε ηλιέλαιο, ζάχαρη και αλεύρι

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά αγαθά και προϊόντα. Ο πόλεμος στην Ουκρανία που επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο, το υψηλό ενεργειακό κόστος αλλά και άλλες παράμετροι φέρνουν ανατιμήσεις με αποτέλεσμα σε ορισμένα προϊόντα οι έμποροι να μην προλαβαίνουν να αλλάζουν τα «ταμπελάκια» με τις τιμές.

Ηλιέλαιο, αλεύρι και ζάχαρη ακριβαίνουν μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο καθώς επηρεάζονται από το ουκρανικό.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο πρόεδρος των μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ, Γιάννης Πηλίδης, «τα αποτελέσματα ενός πολέμου στα ράφια των σούπερ μάρκετ έρχεται έπειτα από 20 ημέρες καθώς υπάρχουν και αποθέματα. Όταν τελειώνουν τα παλαιότερα αποθέματα, έρχονται οι καινούριες εισαγωγές».

Σύμφωνα με τον ίδιο η αύξηση στο ηλιέλαιο είναι τρομακτική καθώς τα 5 λίτρα πωλούνταν στα 8,20 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 11-11,5 ευρώ και η καινούρια αγορά από προμηθευτές θα είναι στα 15 ευρώ.

Το αλεύρι, το no name, που εισάγουμε κυρίως από Βουλγαρία έχει ανέβει περίπου 15% και των επώνυμων εταιρειών έχει ανέβει 30%.

Η τιμή της ζάχαρης έχει αυξηθεί κατά 10%. Σε αυτά τα τρία προϊόντα οι τιμές αλλάζουν καθημερινά.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές σε βασικά προϊόντα – Τρομάζουν οι αυξήσεις σε ηλιέλαιο, ζάχαρη και αλεύρι”

  1. και με χαρουπάλευρο

    Εδώ στο Ηράκλειο κάποιοι φούρνοι – ζαχαροπλαστεία – καφέ, ωραία μαγαζιά βέβαια, δηλαδή έχουν καλύτερα προϊόντα και από το Παρίσι, αλλά εντάξει, ζάχαρη και αλεύρι πουλάνε, όχι διαμάντια… Και όμως ο κόσμος κάνει ουρά κάθε μέρα.
    Όποιος έχει χρόνο, ρεύμα και ένα καλό φούρνο μπορεί να φτιάξει από ψωμί μέχρι κέικ και τα πάντα, με συνταγές από βιβλία, περιοδικά και από το ίντερνετ. Ειδικά αν κάποιος ξέρει ξένες γλώσσες μπορεί να βρίσκει συνταγές και από ξενόγλωσσα σάιτ. Εντάξει, για την αισχροκέρδεια φταίνε σε ένα βαθμό και ο επιχειρηματίες, αν και το μεγαλύτερο βέβαια μέρος της ευθύνης είναι στους κυβερνώντες. Είχα διαβάσει κάπου ότι στα χρόνια της Κατοχής πουλούσαν στην Αθήνα βασιλόπιτες από χαρουπάλευρο που κόστιζαν μια περιουσία. Έ, κάτι τέτοιο συμβαίνει και τώρα…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί