Τι συμβαίνει με τη σύλληψη του Μπόικο Μπορίσοφ

Ανατροπές στα μέχρι τώρα δεδομένα φέρνουν οι ανακοινώσεις της εισαγγελίας της Σόφιας σχετικά με την υπόθεση σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού της Βουλγαρίας.

Σε σημερινή της ανακοίνωση η εισαγγελία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις έρευνες και τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατηγορείται για εκβιασμό κατά την περίοδο 2014 – 2019 και στην υπόθεση εμπλέκεται το όνομα του Βασίλι Μπόζκοφ, αμφιλεγόμενου πολιτικού και επιχειρηματία με στενές σχέσεις με το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Βασίλι Μπόζκοφ, κατά πολλούς ο πλουσιότερος Βούλγαρος στον κόσμο, ζει εδώ και αρκετά χρόνια αυτοεξόριστος στο Ντουμπάι και πριν από αρκετούς μήνες κατηγόρησε τον Μπορίσοφ και τον τότε υπουργό Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκοράνοφ ότι του ζήτησαν το 20% από τις επιχειρήσεις τυχερών παιχνιδιών που έχει με αντάλλαγμα να περάσουν ευνοϊκή νομοθεσία.

Ο Μπόζκοφ έκανε μεγάλη περιουσία κυρίως μέσα από επιχειρήσεις καζίνο, ενώ στη Βουλγαρία έχει κατηγορηθεί για οργανωμένο έγκλημα, φορολογικές απάτες και απόπειρα δωροδοκίας.

Η ανακοίνωση ανατρέπει τα όσα έγιναν γνωστά χθες το βράδυ, πως ο Μπορίσοφ και άλλα στελέχη του κόμματός του συνελήφθησαν και κατηγορούνται για υποθέσεις υπεξαίρεσης χρημάτων και κακοδιαχείρισης κονδυλίων, στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Ε..

Νωρίτερα ο δικηγόρος Λιουντμίλ Ρανγκέλοφ ανέφερε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας αναμένεται να παραμείνει υπό κράτηση για ένα 24ωρο.

Η είδηση της σύλληψης του Μπόικο Μπορίσοφ έφερε πολιτική αναταραχή στη χώρα με στελέχη και υποστηρικτές του κόμματος Gerb να συγκεντρώνονται έξω από το σπίτι του διαμαρτυρόμενοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί