Συνεργασία ΕΛΜΕΠΑ και Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ηρακλείου

Υπογράφηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022 από τον Πρύτανη και νόμιμο εκπρόσωπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νίκο Κατσαράκη, και τον Πρόεδρο και Νόμιμο Εκπρόσωπο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ηρακλείου κ. Κουταλάκη Νικόλαο Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, με στόχο την από κοινού υλοποίηση δράσεων αναφορικά με σύγχρονες τεχνολογίες στην εκπαίδευση και τη μάθηση καθώς και πιστοποιημένα σεμινάρια εκπαίδευσης και κατάρτισης σε θέματα / αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος. 

Η συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων, στα πλαίσια του μνημονίου, θα στηριχθεί στη συμπληρωματικότητα που τους διακρίνει, την αναζήτηση κοινών έργων και δράσεων, τη συνεργασία με γνώμονα το αμοιβαίο όφελος και την κοινωνική υπευθυνότητα καθώς και την ενίσχυση των σκοπών της λειτουργίας τους. Η θεματολογία της συνεργασίας θα αφορά μεταξύ άλλων: (α) την προσαρμογή ηλεκτρονικών εργαλείων εκπαίδευσης και μάθησης στην ξενόγλωσση εκπαίδευση, (β) την ανάπτυξη εξειδικευμένων ηλεκτρονικών εκπαιδευτικών εργαλείων, (γ) την υλοποίηση απλών και εξειδικευμένων σεμιναρίων εκπαίδευσης και κατάρτισης και (δ) την υλοποίηση σεμιναρίων, συνεδρίων και άλλων δραστηριοτήτων δημοσιότητας αναφορικά με τις σύγχρονες διαδικασίες εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

4 Thoughts to “Συνεργασία ΕΛΜΕΠΑ και Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Ηρακλείου”

 1. @κωσταςμαρκάκης;

  Γιατί δεν λέτε επίσης ότι τα κέντρα ξένων γλωσσών είναι εργασιακός μεσαίωνας και κάτεργας σκληρής εκμετάλλευσης ακόμα και καθηγητών με πραγματικές γνώσεις και προσόντα; Κάνετε κάτι για αυτό ή μόνο διαφήμιση; Η ίδια κατάσταση τριάντα χρόνια τώρα.

 2. @κώσταςμαρκάκης

  Προσβληθείτε όσο θέλετε, δεν θα μου βάλεται φίμωτρο. Γνωρίζω από πρώτο χέρι ότι καθηγητές ακόμα και φιλολογίας πανεπιστημίου δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά και όμως διαφημίζονται ως μέλη του Palso λες και αυτό τα ξεπλένει όλα. Τους προτείνω για αρχή ένα λεξικό φωνητικής να μην λένε στα παιδιά βλακείες. Αυτό είναι το βλακώδες και όχι το σχόλιό μου.

 3. Kostas Markakis

  Απολυτως βλακωδες το παραπανω σχολιο.ΟΙ καθηγητες των Κεντρων ξενων γλωσσων ,αν δεν εχουν πτυχιο πανεπιστημιου ,επιμορφωνονται συνεχως πανω στις συγχρονες διδακτικες εξελιξεις.Επισης ,ως πτυχιουχος Αγγλικης φιλολογιας ,θεωρω το παραπανω σχολιο απαραδεκτο και προσβλητικο.

 4. Τι πτυχίο έχετε κύριοι?

  Οι ιδιοκτήτες κέντρων ξένων γλωσσών κρύβουν κάτι σημαντικό. Ότι δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου οι ίδιοι και οι καθηγητές τους, αλλά και ότι συχνά οι κάτοχοι πτυχίου φιλολογίας στερούνται των πολύ βασικών γνώσεων. Στο μεταπτυχιακό είχανε αποφοίτους αγγλικής φιλολογίας και δεν ήξεραν ανάγνωση. Δεν ξέρω γιατί η τόση αδιαφορία στο συγκεκριμένο κλάδο.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί