Πέρασε στη Μολδαβία ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη

Αίσια έκβαση είχε η περιπετειώδης αναχώρηση του Έλληνα πρόξενου από τη Μαριούπολη, που χρεάστηκε να αλλάξει διαδρομή για να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι του και να αποφύγει τις εμπόλεμες ζώνες.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε, πριν από λίγο, ότι η επιχείρηση Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας.

«Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης», προσθέτει στο μήνυμά του ο ΥΠΕΞ.

«Κάθε μέρα ήταν και χειρότερη. Το να ακούς τις μάχες απο μακριά, λες εντάξει είναι μακριά. «Κάθε μέρα που πλησίαζε γινόταν όλο πιο κοντά αυτός ο ήχος. Η πόλη καταλάβαμε ότι ήταν αποκλεισμένη από τρεις μεριές» είπε ο Μανώλης Ανδρουλάκης, κατά το ταξίδι της αποχώρησής του, στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.

«Όσοι έχουν μέσο φεύγουν. Είδα κόσμο απλά να περιμένει να τον πάρει κάποιο αυτοκίνητο. Είδα κόσμο να παρακαλάει, να κλαίει» είπε ακόμα για τις προσπάθειες να λειτουργήσουν οι ανθρωπιστικοί διάδρομοι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί