Στο ΠΑΓΝΗ η Μ. Γκάγκα – Την υποδέχτηκαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, όπου επισκέπτεται νοσοκομειακές δομές στην ανατολική Κρήτη.

Σήμερα βρέθηκε στο ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο, ενώ το απόγευμα, θα επισκεφθεί τα νοσοκομεία στη Νεάπολη και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Το Σάββατο 18 Μαρτίου, θα παραμείνει στο Λασίθι και θα μεταβεί στα νοσοκομεία Σητείας και Ιεράπετρας.

Οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ την «υποδέχτηκαν» με συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ:

Μαχητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ κατά την επίσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του σωματείου. Εξέφρασαν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στην κυβερνητική πολιτική κρατικής υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας.

Μέλη του ΔΣ του Σωματείου και συμβασιούχοι ζήτησαν άμεση απάντηση από την αν. Υπουργό στο φλέγον πρόβλημα με την επικείμενη λήξη των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε καθαριότητα και σίτιση, ζητώντας κανένας εργαζόμενος να μην φύγει από το νοσοκομείο και να μην παραχωρηθούν υπηρεσίες του νοσοκομείου σε εργολάβους. Ζήτησαν ακόμη να γίνει άρση αναστολών εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών και να επιστρέψουν στη δουλειά με υποχρεωτικά τακτικά τεστ και μέτρα προστασίας. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του σωματείου δήλωσαν επίσης την εναντίωση των εργαζομένων στα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ», στη μετατροπή των νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στην επέκταση των συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, στις αυξημένες πληρωμές των ασθενών για περίθαλψη.

H αν. Υπουργός, όχι μόνο δεν απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα των εργαζομένων, αλλά ειρωνεύτηκε τον πρόεδρο του σωματείου αμφισβητώντας την ικανότητα του και των υπόλοιπων εργαζόμενων να έχουν άποψη και γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης αλλά και συνολικά για το δημόσιο σύστημα υγείας, αφού εκείνη έχει περισσότερα χρόνια προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ!

Την τακτική τους αυτή, της υποτίμησης των υγειονομικών την ξέρουμε, την είχαν υιοθετήσει πριν από την αναπληρώτρια Υπουργό, η διοίκηση του νοσοκομείου, οι Υπουργοί αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, οι διορισμένοι τους στην ΥΠΕ. Όλοι αυτοί θητεύουν στο ίδιο πολιτικό σχολείο του να παρουσιάζουν το μαύρο-άσπρο και όποιος τολμήσει να το αμφισβητήσει, μάλλον δεν είναι αρκετά καταρτισμένος, δεν έχει επαρκή προϋπηρεσία, είναι «απλά ένας νοσηλευτής», «μια ειδικευόμενη», «απλά ένας εργαζόμενος».

Εμείς οι εργαζόμενοι όμως δουλεύουμε μέρα νύχτα τα νοσοκομεία! Εμείς τα κρατάμε ανοιχτά παρά την υποστελέχωση, τις συγχωνεύσεις, την εξάντληση, την παραβίαση των δικαιωμάτων μας! Εμείς έχουμε τη δύναμη και θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο μαζικά τον αγώνα για ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό, για κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για ένταξή μας στα ΒΑΕ. Απορρίπτουμε τα σχέδια για επέκταση της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας που θα λειτουργεί με γνώμονα την καθολική ικανοποίηση των αναγκών παρέχοντας αναβαθμισμένες υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης.

Επόμενος σταθμός η στάση εργασίας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου με συγκέντρωση στην 7η ΥΠΕ για μην απολυθεί κανένας συνάδελφος και να μην έρθουν οι εργολάβοι στα νοσοκομεία.
Το ΔΣ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί