Μπάιντεν σε Σι Τζινπίνγκ: Θα υπάρξουν συνέπειες αν η Κίνα βοηθήσει τη Ρωσία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, περιέγραψε στον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, κατά τη διάρκεια μιας βιντεοδιάσκεψης «τις επιπτώσεις και τις συνέπειες», εάν το Πεκίνο παράσχει υλική στήριξη στη Ρωσία, την ώρα που επιτίθεται σε ουκρανικές πόλεις και αμάχους, έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο.

«Ο πρόεδρος υπογράμμισε τη στήριξή του για μια διπλωματική επίλυση της κρίσης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης στη διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας προκειμένου να διαχειριστούν τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο χωρών μας», επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου.

Την ίδια ώρα, ένας Αμερικανός υψηλόβαθμος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε στον Κινέζο ομόλογό του πως η Κίνα θα βρεθεί αντιμέτωπη με συνέπειες όχι μόνο εκ μέρους των ΗΠΑ, αλλά επίσης από τον ευρύτερο κόσμο, εάν το Πεκίνο προσφέρει υλική στήριξη στη Ρωσία στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους σχετικά με τη διάρκειας σχεδόν δύο ωρών επικοινωνία μεταξύ Μπάιντεν και Σι, επισήμανε πως η συζήτηση μεταξύ των δύο ηγετών «ήταν άμεση, ουσιαστική και λεπτομερής».

«Θα δούμε τι αποφάσεις θα πάρει η Κίνα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες», υπογράμμισε ο αξιωματούχος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί