Δίκη Λιγνάδη: Σάλος από τα σχόλια Κούγια – Ομοφοβία και ρατσισμό καταγγέλλει η πολιτική αγωγή

Αποχώρησε προσωρινά δικηγόρος θύματος εγκαλώντας και το δικαστήριο – Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου

Σε τεταμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η πέμπτη ημέρα δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, με διαρκείς αντιπαραθέσεις μεταξύ του Αλέξη Κούγια από την πλευρά της υπεράσπισης και του Γιάννη Βλάχου από την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής αλλά και της Έδρας.

Η πολιτική αγωγή κατηγόρησε αρκετές φορές τον συνήγορο υπεράσπισης του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, και μάλιστα κάποια στιγμή αποχώρησε από την αίθουσα κάνοντας λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκαλώντας και το Δικαστήριο.

Συνολικά τρεις φορές η δίκη διακόπηκε σήμερα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ ο συνήγορος του πρώτου μάρτυρα που καταγγέλλει τον Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Βλάχος δήλωσε προς την πρόεδρο πως «έχω έτοιμη την εξαίρεση σας» με αφορμή ερωτήσεις προς τον μάρτυρα που επιτράπηκαν από την έδρα.

Το δικαστήριο σήμερα κάλεσε εκ νέου τον πρώτο μάρτυρα στο βήμα, προκειμένου να απαντήσει σε διευκρινιστικές ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού προς αποσαφήνιση ημερομηνιών διαφόρων γεγονότων, στα οποία έχει αναφερθεί σε καταθέσεις του για τον βιασμό του.

Εισαγγελέας: Πότε τελικά αποφασίσατε να υποβάλλετε μήνυση και ορμώμενος από ποιο γεγονός;

Μάρτυρας: Στην τηλεόραση είδα φωτογραφίες του κατηγορούμενου ότι κυκλοφορεί με ανήλικα παιδιά και διάβασα μια καταγγελία που αφορούσε αυτά που έχω περάσει κι εγώ. Ήταν περιστατικά βιασμού…

Ο μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και από την υπεράσπιση, κάποιες από τις οποίες προκάλεσαν σφοδρή αντίδραση από τον συνήγορο Πολιτικής Αγωγής που αποχώρησε από την αίθουσα κάνοντας λόγο για ομοφοβία, ρατσισμό και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εγκαλώντας και το δικαστήριο.

«Έτοιμη την έχω την εξαίρεση σας -φώναζε ο συνήγορος. Σαδιστικά υποβάλλονται οι ίδιες ερωτήσεις με την ανοχή του δικαστηρίου. Να απαγορεύονται ερωτήσεις που φέρνουν βασανιστικές αναμνήσεις στον μάρτυρα. Δεν μπορώ να συμμετάσχω και να νομιμοποιώ αυτή τη διαδικασία. Όλα τα ομοφοβικά, ρατσιστικά να τα βγάζουμε εδώ μέσα. Είναι ντροπή».

Η αντίδραση του κ. Βλάχου αφορούσε ερωτήσεις της υπεράσπισης σχετικά με μάρτυρα που έχει κληθεί από τον πρώτο καταγγέλλοντα, ο οποίος είναι γνωστός με άλλο επώνυμο από εκείνο που είναι στον κατάλογο μαρτύρων.

Κούγιας: Τελικά τι είναι; Η ή Ο; Γιατί σας ακούω συνεχώς να λέτε για την Jeff…

Μάρτυρας: Αυτοπροσδιορίζεται ως η Jeff…

Κούγιας: Γιατί; δεν έχει κάνει εγχείρηση;

Βλάχος: Δεν σας ενδιαφέρει τι είναι κύριε! Παρανομούμε συνεχώς στο δικαστήριο αυτό! Είναι νόμος του κράτους να επιλέγει ο καθένας το φύλο του. Πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται τέτοια καταπάτηση. Σας δηλώνω ότι θα μπουν και διεθνείς παρατηρητές… Πρόκειται για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πρόεδρος: Το δικαστήριο απαγορεύει αυτή την ερώτηση ως μη σχετιζόμενη με την υπόθεση. Να ολοκληρωθεί η εξέταση του.

Ο κ. Βλάχος λίγο νωρίτερα ζήτησε από το δικαστήριο να απαγορεύσει ερώτηση του συνηγόρου υπεράσπισης Αλέξη Κούγια, με το σκεπτικό ότι δεν αφορά το επίδικο ζήτημα. Η επίμαχη ερώτηση αποσκοπούσε -κατά τον κ. Κούγια- να καταδείξει ότι ο κατηγορούμενος «είναι θύμα οργανωμένης ομάδας».

Κατά τον κ. Βλάχο ο εντολέας του δέχεται σκόπιμα παραπλανητικές ερωτήσεις. Το δικαστήριο επέτρεψε την ερώτηση προς τον μάρτυρα, μετά από διάσκεψη. Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Με την ολοκλήρωση της εξέτασης ο μάρτυρας προέβη στην εξής δήλωση: «Η υπεράσπιση έχει αφήσει πολλά υπονοούμενα όπου θέλει να ισχυρισθεί ότι είμαι επαγγελματίας ομοφυλόφιλος. Εγώ δεν είμαι και δεν υπήρξα ποτέ. Αυτό.».

Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί