Δίκη Λιγνάδη: Αίτημα από τον συνήγορο μάρτυρα να παρουσιαστεί το πορνογραφικό υλικό του κατηγορούμενου με ανηλίκους

Μεγάλη ένταση επικράτησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που εξελίσεται η τρίτη συνεδρίαση της απεχθούς υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμούς ακόμα και ανηλίκων.

Από την πλευρά των θυμάτων, ο συνήγορος του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος, κατέθεσε αίτημα για την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από ακίνητο του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη, μαζί με άλλα αντικείμενα, ώστε, όπως είπε, «οι ένορκοι να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις».

Ο κ. Βλάχος επεσήμανε ότι πρόκειται για ηλεκτρονικά αρχεία, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς και ένα παλιό τηλέφωνο. Ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο αίτημα. Παράλληλα, ο συνήγορος πολιτικής αγωγής προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που πιστοποιούν όσα ανέφερε ο εντολέας του όσον αφορά την επαγγελματική δραστηριότητά του στη Σουηδία κ.λπ.

Την ίδια ώρα επικράτησε έντονη λογομαχία μεταξύ των συνηγόρων. Οι δύο δικηγόροι συγκρούστηκαν με βαριές κατηγορίες ο ένας προς τον άλλον με αφορμή την δήλωση του Αλέξη Κούγια που είπε ότι γνώριζε την διεύθυνση κατοικίας του πρώτου μάρτυρα, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά άμεσα. Το δικαστήριο αναγκάστηκε να διακόψει για λίγο προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να συνεχιστεί η διαδικασία.

Βλάχος: Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;
Κούγιας: Καταγράψτε το στα πρακτικά αυτό!
Πρόεδρος: Παρακαλώ σταματήστε!
Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ!
Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ…
Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ!

Κατά τον σχολιασμό της κατάθεσης του πρώτου μάρτυρα, ο συνήγορος του κατηγορούμενου τον χαρακτήρισε «διεθνή απατεώνα» αναφερόμενος σε κενά και αντιφάσεις της κατάθεσης. Επίσης, σημείωσε ότι ο εντολέας του έχει μηνύσει τον μάρτυρα ισχυριζόμενος ότι ο καταγγέλων βιασμό του από τον ηθοποιό, ψεύδεται. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια η μήνυση του Δημήτρη Λιγνάδη έγινε για να «λογοδοτήσει αυτός ο επικίνδυνος μάρτυρας για την ψευδή κατασκευή του, που όπως θα αποδειχθεί αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες».

Ακόμη, αναφερόμενος σε «δικτατορία της ιδιαιτερότητας», αμφισβήτησε τον μάρτυρα λέγοντας πως «διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά».

Η διαδικασία συνεχίζεται.

 avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί