Απασφάλισε ξανά κατά Πούτιν ο Μπάιντεν

Νέα λεκτική επίθεση κατά του Ρώσου προέδρου από τον Αμερικανό ομόλογό του στη σκιά των αιματηρών συγκρούσεων στον ρωσοουκρανικό πόλεμο.

«Δικτάτορα δολοφόνο» και «κανονικό κακοποιό» αποκάλεσε ο Τζο Μπάιντεν τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο ομιλίας του για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη μεγάλη γιορτή των Ιρλανδών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για έναν ανήθικο πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ενώ υποστήριξε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν «πληρώνει το τίμημα της επιθετικότητάς του», σχολιάζοντας τις δυτικές κυρώσεις και την διεθνή απομόνωση της χώρας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες που ο Μπάιντεν σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης, αφού χθες είχε αποκαλέσει τον Ρώσο πρόεδρο εγκληματία πολέμου. Τα λόγια αυτά έφεραν σκληρή απάντηση από το Κρεμλίνο που χαρακτήρισε «απαράδεκτη και ασυγχώρητη» τη ρητορική αυτή.

Το θέμα επανέφερε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, δηλώνοντας ότι συμφωνεί ότι στην Ουκρανία διαπράττονται εγκλήματα πολέμου.

Η στοχοποίηση αμάχων συνιστά ένα έγκλημα πολέμου, είπε. Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία καταγραφής και αξιολόγησης πιθανών εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, συμπλήρωσε.

Συνέχισε λέγοντας πως η Ρωσία πιθανότατα να απαγάγει συστηματικά τοπικούς αξιωματούχους στην Ουκρανία και να τους αντικαθιστά με αξιωματούχους-μαριονέτες. Αυτό έχει ήδη ξεκινήσει, τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί