Αλλάζει ρότα ο Λαβρόφ: Μυστήριο με την πτήση του για Πεκίνο που επέστρεψε Μόσχα

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, o Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ήθελε πραγματικά να πετάξει στο Πεκίνο το απόγευμα της Πέμπτης με σκοπό να πραγματοποιήσει μια συνάντηση ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας με έναν σημαντικό οικονομικό σύμμαχο. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου δημοσιεύματος στη μέση της πτήσης ο ρώσος πολιτικός αξιωματούχος άλλαξε ρότα. Το αεροπλάνο του φαίνεται πως άλλαξε κατεύθυνση στα μισά του δρόμου, ακριβώς πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας!

Καθώς το ενδεχόμενο λάθους αποκλείεται, πόσο πιθανό είναι άλλωστε να πραγματοποιηθεί από λάθος αναστροφή 2800 χιλιόμετρα και το αεροπλάνο να κατευθύνεται πίσω στο αεροδρόμιο εκκίνησης Moscow Vnukovo. Μπορεί να είναι αλήθεια πως ζούμε σε έναν αινιγματικό κόσμο ωστόσο η κίνηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών συνεχίζει να μην βγάζει κανένα νόημα. Η κίνησή του μένει να παλινδρομεί μεταξύ δύο πιθανόν εξηγήσεων: είτε το Πεκίνο είτε η Μόσχα μετάνιωσαν για την πρόσκλησή.

Η χθεσινή μέρα πάντως χαρακτηρίστηκε από ιδιαίτερη ένταση με τον Πούτιν δηλώνει ανένδοτος σε σχέση με την παύση των εχθροπραξιών υπογραμμίζοντας πως σκοπός της Δύσης είναι να μετατραπεί η Ρωσία «σε μια αδύναμη, εξαρτημένη χώρα» και «στην καλύτερη περίπτωση» μια χώρα διαμελισμένη και τον Αμερικάνο πρόεδρο Τζό Μπάιντεν να υπόσχεται στην Ουκρανία τεράστιες προμήθειες στρατιωτικής βοήθειας: όπλα και εξοπλισμό αξίας σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί