Σου λένε στην ψύχρα: «Ναι σε φτύνουμε» κι εσύ κάνε ότι ψιχαλίζει»!

του Μιχάλη Τζανάκη

ΕΞΗΓΗΣΗ «ΣΠΑΘΙ»!!!

Πιο ξεκάθαρες θέσεις οι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν να έχουν! Εξηγούνται «σπαθί»! Έντιμη, αν μη τι άλλο η στάση τους! Σου λένε στην ψύχρα: «Ναι σε φτύνουμε» κι εσύ κάνε ότι ψιχαλίζει». 

Ο κάθε κυρ-Παντελής –νοικοκύρης από κούνια- μπορεί επισήμως να βγάλει τον σκασμό καθώς πιο σαφής και ειλικρινής πολιτική στάση δεν μπορεί να υπάρξει. Δεν υπάρχουν τα κόλπα της … Πυθίας, τύπου «ήξεις αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις», όπου αναλόγως το κόμμα ερμηνευόταν η φράση∙ εδώ οι άνθρωποι είναι ειλικρινείς. Σου λέει ο ένας: «Αν μειώσουμε το φόρο στα καύσιμα θα ευνοήσουμε όσους έχουν Πόρσε και δεν το θέλουμε(!!!)», σου λέει ο άλλος: «είμαστε πολύ καλύτερα από το … Ιράκ και την Συρία», -απορώ πως δεν χρησιμοποίησε ως μέτρο σύγκρισης και την Μπουργκίνα Φάσο- κι έρχεται καπάκι αυτός ο «απίθανος» Στουρνάρας και σου λέει σε επίδειξη κυνισμού ότι «Τα πήρατε τα επιδόματα λόγω πανδημίας, τώρα με αυτά να ζήσετε και να βγάλετε το σκασμό»!

Οι άνθρωποι είναι εντελώς απίθανοι! Εκλεγμένοι γαρ –μας το υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία- μπορούν να λένε και να κάνουν ανέξοδα ό,τι θέλουν! 

Γιατί αποτελεί θράσος για τους «Παντελήδες» να θέλουν και θέρμανση και καύσιμα για τις μετακινήσεις και τρόφιμα για την επιβίωση! Όταν κυρ-Παντελή είσαι στην «σωστή πλευρά της Ιστορίας» βγάλε τον σκασμό και τράβα να κάνεις και κανένα ευχέλαιο που δεν σου έκατσαν σε αυτή την συγκυρία τίποτα «Μαδουραίοι» – άκυρο καλός είναι αυτός- τίποτα αναρχοάπλυτοι και έτρεχες και δεν έφτανες!

Ή ακόμα χειρότερο να είχαμε κανένα ηγέτη τύπου Πούτιν και να κάνουν κουμάντο στην χώρα  τίποτα … «ολιγάρχες» του πλούτου!!! Αφήστε δε που τα ΜΜΕ σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν απολύτως «κατευθυνόμενα», όπως πολύ σωστά επισημαίνουν σε κάθε ευκαιρία ο Πορτοσάλτε με την ανιψιά του πρωθυπουργού!!!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί