Πόλεμος στην Ουκρανία: Βομβαρδίστηκε καταφύγιο αμάχων – Το Τάγμα Αζόφ κατηγορούν οι Ρώσοι

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς οι Ρώσοι βομβάρδισαν θέατρο στην Μαριούπολη – Για αιματηρή πρόκληση μιλά το Κρεμλίνο

Σε βομβαρδισμό θεάτρου, όπου έβρισκαν καταφύγιο εκατοντάδες άμαχοι, προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις το απόγευμα της Τετάρτης, όπως καταγγέλλει η ουκρανική πλευρά, κάτι που διαψεύδει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, λέγοντας ότι η αεροπορία το απόγευμα της Τετάρτης δεν εκτελούσε πλήγματα κατά χερσαίων στόχων στα όρια της πόλης της Μαριούπολης. Μάλιστα το υπουργείο Άμυνας κατηγορεί το εθνικιστικό τάγμα Αζόφ ότι ανατίναξε το κτήριο του θεάτρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού Συμβουλίου της Μαριούπολης, «αεροπλάνο έριξε βόμβα σε κτίριο όπου κρύβονταν εκατοντάδες φιλήσυχοι κάτοικοι της Μαριούπολης. Είναι ακόμα αδύνατο να εκτιμηθεί το μέγεθος αυτής της φρικτής και απάνθρωπης πράξης, γιατί η πόλη συνεχίζει να βομβαρδίζεται. Είναι γνωστό ότι μετά τον βομβαρδισμό καταστράφηκε το κεντρικό τμήμα του Δραματικού Θεάτρου και καταστράφηκε η είσοδος του καταφυγίου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα η ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει ότι «ο μόνος στόχος του ρωσικού στρατού είναι η γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Όσος καιρός κι αν περάσει, δεν θα τους συγχωρήσουμε ποτέ ούτε για ένα θύμα, ούτε για μια σταγόνα αίματος που χύθηκε. Δεν θα συγχωρήσουμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για μια τεράστια έκρηξη και εκφράζουν τον φόβο τους ότι δεν υπάρχουν επιζώντες γιατί το καταφύγιο μέσα στο θέατρο είναι καλυμμένο από συντρίμμια. Μέχρι και την Τρίτη τουλάχιστον, υπάρχουν αναφορές ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως καταφύγιο αμάχων. Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν ότι εκεί είχε μεταφερθεί το αρχηγείο του Αζόφ στη Μαριούπολη, και το κατέστρεψαν οι ίδιοι αποχωρώντας από αυτό.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ωστόσο όπως μεταδίδει το RIA Novosti κατηγορεί το εθνικιστικό τάγμα Αζόφ ότι διέπραξε μια νέα αιματηρή πρόκληση ανατινάζοντας το κτίριο θεάτρου στη Μαριούπολη, επισημαίνοντας ότι το κτίριο του θεάτρου δεν θεωρήθηκε ποτέ ως στόχος από την Ρωσία, δεδομένου του πιθανού κινδύνου για τη ζωή των αμάχων.

Από το υπουργείο Άμυνας τονίζεται επίσης ότι το απόγευμα της 16ης Μαρτίου, η ρωσική αεροπορία δεν εκτέλεσε πλήγματα κατά χερσαίων στόχων στα όρια της πόλης της Μαριούπολης.

Επίσης σύμφωνα με το υπουργείο οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εκκένωσαν περισσότερους από 31.000 πολίτες από τη Μαριούπολη μέσα σε 24 ώρες και οι άμαχοι αφηγούνται μαζικές θηριωδίες και εγκλήματα από Ουκρανούς εθνικιστές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί