Με ψίχουλα σχεδιάζει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια στην βενζίνη η κυβέρνηση – Αντίθετοι οι βενζινοπώλες στο «κουπόνι καυσίμων»

Οι κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για το λεγόμενο «κουπόνι καυσίμων» που θα μειώνει την τιμή του λίτρου από 4 έως 10 λεπτά – Ζητούν μείωση ΕΦΚ και ΦΠΑ οι βενζινοπώλες

Με ψίχουλα και γραφειοκρατικό δαίδαλο σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την «έκρηξη» στις τιμές της βενζίνης, του πετρελαίου κίνησης και του πετρελαίου θέρμανσης και μάλιστα όχι για όλους αλλά με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Οι κυβερνητικές διαρροές κάνουν λόγο για το λεγόμενο «κουπόνι καυσίμων» που θα μειώνει την τιμή του λίτρου από 4 έως 10 λεπτά. Ποσό εξαιρετικά μικρό καθώς για παράδειγμα η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης σε όλη την Ελλάδα είναι κατά πολύ πάνω από τα 2 ευρώ, όπως φαίνεται και από πίνακες με τις σημερινές τιμές.

Η πενιχρή μείωση δεν θα είναι στην αντλία αλλά η «έκπτωση» θα επιστρέφεται αργότερα στους πολίτες που βάση των εισοδηματικών κριτηρίων θα τη δικαιούνται.
Εν ολίγοις, οι πολίτες θα πληρώνουν στα βενζινάδικα την τιμή του καυσίμου όπως ακριβώς αναγράφεται και στη συνέχεια θα μπαίνουν σε ειδική πλατφόρμα η οποία θα δημιουργηθεί και θα υποβάλλουν αίτηση για να τους επιστραφεί το ποσό της «έκπτωσης».

Οι κυβερνητικές διαρροές για τα εισοδηματικά κριτήρια είναι θολές καθώς αναφέρονται για τα 20.000 έως 30.000 ευρώ εισόδημα ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ποιο θα είναι το ύψος των περιουσιακών κριτηρίων.

Αντίθετοι οι βενζινοπώλες στο κουπόνι – «Οικονομικά αδύναμοι πλέον είμαστε όλοι»

Σοβαρές επιφυλάξεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την έκρηξη ακρίβειας στα καύσιμα με κουπόνι, εκφράζουν οι βενζινοπώλες. Επαναλαμβάνουν δε ότι πρέπει να μειωθεί είτε ο ΕΦΚ είτε ο ΦΠΑ.

«Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, περιμένουμε με αγωνία αύριο και οι πρατηριούχοι και οι καταναλωτές ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης. Είπαν ότι δεν θα είναι οριζόντια. Εμείς θέλαμε μείωση του ΕΦΚ ή τουλάχιστον μείωση του ΦΠΑ γιατί 24% το ΦΠΑ είναι πάρα πολύ ακριβό. Έπρεπε να πάει στο 19% που ήταν πριν» τόνισε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος των Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα.

«Δεν βλέπω όμως να το σκέφτονται καθόλου. Σκέφτονται κουπόνια και άλλους τρόπους για τους οικονομικά αδύναμους. Αυτό νομίζω δεν μας καλύπτει γιατί οικονομικά αδύναμοι πλέον είμαστε όλοι» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. 

Η Μαρία Ζάγκα εκτίμησε παράλληλα ότι οι τιμές θα αρχίσουν σιγά σιγά από το τέλος της εβδομάδας να μειώνονται. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι οι τιμές δεν θα γυρίσουν γρήγορα εκεί που ήταν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί