Ουκρανία: Η συγκλονιστική ομιλία του Γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για τον πόλεμο και τις ευθύνες των ΗΠΑ (Βίντεο)

Μια συγκλονιστική ομιλία στο κοινοβούλιο των ΗΠΑ για τον πόλεμο την Ουκρανία έδωσε ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς υπενθυμίζοντας σε όσους έχουν κοντή μνήμη τον ιστορικό απολογισμό των πολέμων των ΗΠΑ σε στρατιώτες, αμάχους αλλά και στην οικονομία της.

Παράλληλα, υπενθύμισε τις ευθύνες που έχουν οι ΗΠΑ όλα αυτά τα χρόνια στους πολέμους που έχουν ξεσπάσει αλλά και τη σημασία που έχει σήμερα να δοθεί ένα τέλος στον ουκρανικό πόλεμο.

«Συνάδελφοι με τον πιο επώδυνο τρόπο μάθαμε ότι οι πόλεμοι έχουν απροσδόκητες συνέπειες. Σπανίως έχουν την έκβαση που μας υπόσχονται ότι θα έχουν οι ενορχηστρωτές και οι ειδήμονες του κάθε πολέμου». Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς σε μια συγκλονιστική ομιλία του στο κοινοβούλιο των ΗΠΑ για τον πόλεμο την Ουκρανία.

«Ρωτήστε τους αξιωματούχους που προέβλεπαν ρόδινα σενάρια για τους πολέμους του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν και του Ιράκ, για να αποδειχθεί στο τέλος πόσο τραγικά άδικο είχαν» ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας σε όλους τις συνέπειες των πολέμων των ΗΠΑ σε ανθρώπινές ζωές αλλά και στην οικονομία.

«Υπάρχει κάποιος που πιστεύει πραγματικά ότι οι ΗΠΑ δε θα έλεγαν τίποτα, αν για παράδειγμα το Μεξικό, η Κούβα ή κάποια χώρα στην Κεντρική ή Λατινική Αμερική, ήθελε να συστρατευθεί στη στρατιωτική συμμαχία που είναι αντίπαλη στις ΗΠΑ;

«Πιστεύετε ότι τα μέλη του κογκρέσου θα σηκώνονταν και θα λέγανε, λοιπόν το Μεξικό είναι μία ανεξάρτητη χώρα, έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει;» διερωτήθηκε με νόημα ο Μπέρνι Σάντερς και συμπλήρωσε με νόημα «έχω πολλές αμφιβολίες γι’ αυτό» .

Απευθυνόμενος στο αμερικανικό Κογκρέσο, υπογράμμισε πως «οι ΗΠΑ πρέπει να κινηθούν ώστε να επιτευχθεί μία ρεαλιστική και αμοιβαία αποδεκτή λύση. Μία λύση αποδεκτή από την Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και τους ευρωπαίους συμμάχους μας».

«Αυτή η προσέγγιση δεν επιδεικνύει ούτε αδυναμία ούτε συμβιβασμό, η λύση χωρίς πόλεμο επιδεικνύει δύναμη και είναι αυτό που πρέπει να γίνεται» κατέληξε με έμφαση ο Γερουσιαστής.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Μπέρνι Σάντερς

https://www.youtube.com/watch?v=P8pF1ev6-1k&feature=emb_title

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί