Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας για απαλλοτριώσεις για το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου: Να μην αδικηθούν οι δικαιούχοι

    Τη στήριξή του στους κατοίκους των Ρουσσοχωρίων, Ευαγγελισμού και των γύρω περιοχών, εξέφρασε ο Δήμαρχος  Μινώα  Πεδιάδας  Μανώλης Φραγκάκης, στη διάρκεια της εκδήλωσης  που  πραγματοποιήθηκε για το θέμα των απαλλοτριώσεων των ιδιοκτησιών στο πλαίσιο της κατασκευής του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.

    Να σημειωθεί ότι οι ιδιοκτησίες των κατοίκων έχουν αποδοθεί  στο Ελληνικό Δημόσιο από  το 2019, χωρίς ακόμη να έχουν κατορθώσει να λάβουν πλήρη αποζημίωση –η οποία να σημειωθεί- θα έπρεπε να έχει καταβληθεί εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια. 

     Αυτό που ζητούν είναι να αλλάξουν οι πίνακες εκτίμησης των εκτάσεων και οι ιδιοκτήτες να μπορέσουν να πληρωθούν με βάση την πραγματική τους αξία.

    Στην  τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι να αρθεί η αδικία σε βάρος των πολιτών, οι οποίοι ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή να προσαρμοστούν οι τιμές στην πραγματικότητα και να μην αδικηθεί κανείς, με τη λιγότερη δυνατή γραφειοκρατία, ενώ πρότεινε και τη δημιουργία μιας Επιτροπής που θα αναλάβει να «τρέξει» το ζήτημα.

    «Θα βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να βρεθεί λύση. Ο Δημόσιος Τομέας και οι υπηρεσίες των Υπουργείων πρέπει να διευκολύνουν και όχι να δυσκολεύουν τη ζωή των πολιτών της χώρας μας», δήλωσε με τη σειρά του ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος βρέθηκε στη συνάντηση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί