Αντιπολεμική εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας

Σε αντιπολεμική ― αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία καλεί μέσω ανακοίνωσής της η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας την Παρασκευή 18 Μαρτίου στις 6.30 μμ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Ενώ η απαράδεκτη εισβολή́ της Ρωσίας στο έδαφος της Ουκρανίας συνεχίζεται και ο πόλεμος μαίνεται, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά, διατηρώντας και επεκτείνοντας τις διευκολύνσεις προς τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές δυνάμεις που υποστηρίζουν την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Βαθαίνει όλο και περισσότερο την εμπλοκή της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, που θα πλήξουν το λαό μας και τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

Η αποστολή́ στρατιωτικού́ υλικού́, η αναβάθμιση και επέκταση της βάσης της Σούδας, η μετατροπή́ της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο μεταφοράς και προώθησης στρατιωτικών δυνάμεων, βάζει στο στόχαστρο τον λαό́ μας. Τα πολεμικά́ πλοία του ΝΑΤΟ που ελλιμενίζονται στην Σούδα είναι πλέον δεκάδες, ενώ τα αεροπλανοφόρα Τρούμαν και Ντε Γκολ συμμετέχουν σε αεροναυτικές ασκήσεις «αστυνόμευσης» στο Β. Αιγαίο, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η Σούδα παραμένει ορμητήριο φονιάδων των λαών αλλά και μαγνήτης κινδύνων. Στο αεροδρόμιο των Χανίων πρόκειται να σταθμεύσουν ιπτάμενα τάνκερ, κατασκοπευτικά́ αεροπλάνα και στρατηγικά́ βομβαρδιστικά́ των ΗΠΑ για να μετάσχουν ενεργά́ στις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία. Την ίδια ώρα, η βάση, που βρίσκεται σε ύψιστη επιχειρησιακή́ ετοιμότητα, έχει στοχοποιηθεί ανοικτά από τα ρώσικα πολεμικά πλοία που συγκεντρώνονται στα νότια του νησιού μας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο δυο λαούς. Αφορά όλους τους λαούς, γιατί οι αιτίες που αιματοκύλησαν και δολοφονούν τους λαούς στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική κρύβονται και σήμερα πίσω από την απαράδεκτη στρατιωτική επέμβαση και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο τωρινός πόλεμος είναι το αποτέλεσμα ενός πολύχρονου ανταγωνισμού για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας κι εμπορευμάτων, των σφαιρών επιρροής.

Δεν υπάρχει δίλημμα να συνταχτούμε με τον έναν ή τον άλλο πόλο, να στηρίξουμε τη Ρωσία ή τις ΗΠΑ και την Ε.Ε. Τέτοια διλήμματα δεν λύνουν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από την ακρίβεια και την πανδημία, αλλά τα μεγεθύνουν. Ο λαός μας μετρά τις αρνητικές συνέπειες από την άνοδο της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αέριου, ενώ οι τιμές στο ρεύμα, τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης εκτινάσσονται.

Ενώ η ακρίβεια σαρώνει το λαϊκό εισόδημα και τα νοσοκομεία είναι στα όρια της κατάρρευσης, οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δαπανούν πάνω από 5 δις ευρώ το χρόνο για στρατιωτικούς εξοπλισμούς, που δεν έχουν σχέση με την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας, αλλά αξιοποιούνται για τη στήριξη των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για να αιματοκυλούν ολόκληρους λαούς. Τα συμφέροντα του λαού μας βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε όλα τα σωματεία των εργαζομένων και τους φοιτητικούς συλλόγους, στην Αντιπολεμική ―Αντιιμπεριαλιστική Εκδήλωση που οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου (μέλος της ΕΕΔΥΕ),

στην Πλατεία Ελευθερίας, την Παρασκευή 18 Μάρτη στις 6:30μμ.

Πρέπει να αντιδράσουμε, να εντείνουμε την πάλη μας και να απαιτήσουμε:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.
  • Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και υποδομές.
  • Να μην επικυρωθεί η νέα Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Καμιά διευκόλυνση από ελληνικό έδαφος για τις ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένας φαντάρος και αξιωματικός σε αποστολή εκτός συνόρων – Όχι στην αποστολή πολεμικού υλικού στην Ουκρανία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί