“Έφυγε” ο γνωστός γιατρός της Βιάννου Γιάννης Χριστοφορίδης

(Φωτογραφία: Viannitika.gr)

Πριν τρία χρόνια αποχαιρετούσε τους συναδέλφους του από το Κέντρο Υγείας Βιάννου, περιχαρής που είχε ολοκληρώσει τη μακρόχρονη θητεία του ως υπηρέτης του Ιπποκράτη.

Το πεπρωμένο, δυστυχώς, δεν φέρθηκε καλά στον γιατρό Γιάννη Χριστοφορίδη, ο οποίος, όπως μεταδίδουν τα Viannitika.gr, στα 72 του χρόνια «έφυγε» για το ταξίδι στην αιωνιότητα νικημένος από τον καρκίνο. Γεννημένος στην Ελασσόνα, σπούδασε Ιατρική στην Ιταλία, όπου γνωρίστηκε με την μετέπειτα σύζυγό, την παιδίατρο κ. Λέλα Χαρ. Λουλάκη από τα Αμιρά με την οποία δημιούργησαν μια εξαιρετική οικογένεια. Η σχέση αυτή καθόρισε και το υπόλοιπο της επαγγελματικής του πορείας. Αρχικά βρέθηκε να υπηρετεί στον τότε Υγειονομικό Σταθμό ως αγροτικός ιατρός.

Ωστόσο, το σημαντικό στην πορεία του Γιάννη Χριστοφορίδη, ήταν η ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας Βιάννου, που ταυτίστηκε μαζί του.

Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το καλοκαίρι του 1989, όταν και ξεκίνησε το ταξίδι του στην παροχή της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ο Γιάννης Χριστοφορίδης ήταν ο διευθυντής μέχρι και την συνταξιοδότησή του! Όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να πουν ένα καλό λόγο. Γιατροί, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, έχουν υποστεί σοκ από το άγγελμα του θανάτου του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 2:00 μ.μ. στην Ιεράπετρα.

Συλλυπητήριο

Η Διεύθυνση και το Προσωπικό του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος πρώην Συντονιστού-Διευθυντή, Χριστοφορίδη Ιωάννη. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και ευχόμαστε δύναμη, υγεία και αντοχές στους οικείους του να θυμούνται πάντα τις καλύτερες στιγμές μαζί του.

Βουτουφιανάκης Σπυρίδων Συντοντιστής-Διευθυντής Κ.Υ. Άνω Βιάννου

Φωτογραφία: viannitika.gr

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί