Μετά από 6 μήνες κατάλαβαν ότι η τιμή των καυσίμων «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μείωση του ΕΦΚ τώρα»

Σε νέα μέτρα στήριξης «που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα», αναγκάστηκε να αναφερθεί ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου 12/3, μετά από την κατακραυγή των πολιτών και την πίεση της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες για να μετριάσει τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων και πρόσθεσε ότι η στήριξη στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου όχι μόνο θα παραμείνει αλλά και θα ενισχυθεί.

Ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα καύσιμα παραδέχτηκε (επιτέλους!) ότι η τιμή της βενζίνης «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» και όπως δήλωσε η κατάσταση δεν θα μείνει εκτός των κυβερνητικών παρεμβάσεων, αλλά «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων».

Αιχμηρή είναι η σχετική ανακοίνωση γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Ο Μητσοτάκης βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια των καυσίμων, μείωση του ΕΦΚ τώρα»

Χρειάστηκαν 6 μήνες για να καταλάβει ο κ. Οικονόμου ότι η τιμή της βενζίνης και των καυσίμων «έχει ξεφύγει επικίνδυνα». Ας ενημερώσει έστω και τώρα τον κ. Γεωργιάδη που λέει με θράσος ότι η ακριβή βενζίνη επιβαρύνει μόνο όσους έχουν Καγιέν.

Επειδή στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι όχι μόνο παντελώς αδιάφοροι αλλά και εξοργιστικοί για τους πολίτες που είναι σε απόγνωση, καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει να βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια των καυσίμων. Να κάνει το αυτονόητο που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έξι μήνες, προτείνει η Κομισιόν και έχουν κάνει ήδη 19 χώρες της Ε.Ε., μεταξύ των οποίων Πορτογαλία, Ιρλανδία και Κύπρος.

Άμεσα μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στα κατώτατα όρια της Κομισιόν. Οτιδήποτε λιγότερο είναι ψίχουλα για να συνεχιστεί η αισχροκέρδεια.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί