Στη βουλή από τους βουλευτές Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ το αίτημα της ΟΕΒΕΝΗ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, κατέθεσε την επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου- Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η. με την οποία ζητείται η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αλλά και του ΦΠΑ σε ενέργεια και βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Δείτε: Μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και του ΦΠΑ ζητά η ΟΕΒΕΝΗ – «Άδικη και άνευ ουσίας η επιβολή πλαφόν κέρδους σε καύσιμα, φάρμακα, διατροφή»

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ομοσπονδία γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυριών από επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους, οι οποίοι δεν έχουν πλέον άλλα περιθώρια απορρόφησης των αυξήσεων. Προσθέτουν επίσης ότι «οι αυξήσεις σε καύσιμα, λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αέριου δημιουργούν τρομακτικές πιέσεις στις τιμές των βασικών καταναλωτικών αγαθών, στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεων αλλά και στο κόστος μετακίνησης ανθρώπων και προϊόντων, που εντείνουν ακόμα περισσότερο τις επιπτώσεις της ακρίβειας».

Οι Βουλευτές ζητούν απαντήσεις από τους συνυπεύθυνους υπουργούς σχετικά με το πώς προτίθενται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί