Στη βουλή από τον Χ. Μαμουλάκη η διαμαρτυρία των τριτέκνων για την μείωση της προβλεπόμενης μοριοδότησης σε προκήρυξη προσλήψεων του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου

Την αδικία που προκύπτει σε βάρος των τριτέκνων οικογενειών και των παιδιών τους από την μείωση της προβλεπόμενης μοριοδότησης στην προκήρυξη 2Κ/2022 που αφορά σε 473 θέσεις μόνιμου προσωπικού του Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου, αναδεικνύει σε Κοινοβουλευτικό επίπεδο ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης.

Ειδικότερα, ο Χάρης Μαμουλάκης κατέθεσε με Κοινοβουλευτική Αναφορά την επιστολή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας – Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε., η οποία εκπροσωπεί 56 Συλλόγους και αριθμεί πάνω από 200.000 μέλη, με την οποία διαμαρτύρονται για την μείωση του προβλεπόμενου ποσοστού μοριοδότησης των τρίτεκνων οικογενειών και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό απαντήσεις, σχετικά με το εάν προτίθεται να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.

H σχετική επιστολή

Προς  

Τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου  

 κ. Παναγιώτη Μηταράκη  

Κοινοποίηση : 1) Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη 

2) Υφυπουργό Οικογένειας & Δημογραφικού κα Μαρία Συρεγγέλα  3) Πρόεδρο ΑΣΕΠ κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου  

ΘΕΜΑ : « Προκήρυξη 2Κ/2022 ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 8 /23-2-2022)» 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) ως  εκπρόσωπος 56 συλλόγων πανελλαδικά, αριθμεί πάνω από 200.000 μέλη, και μετά  λύπης και απογοήτευσής μας, διαπιστώνουμε την αδικία σε βάρος των τρίτεκνων  οικογενειών όλα αυτά τα χρόνια. Αποτελεί δε κοινό τόπο, ότι πρέπει η Πολιτεία να  μεριμνά, ασκώντας τη συνταγματικά επιβεβλημένη προνοιακή της πολιτική, για τη  λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας υπέρ των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων σε  διάφορους τομείς. 

Βλέποντας την Προκήρυξη 2Κ/2022(ΦΕΚ 8/23-2-2022) που αφορά «Πλήρωσης με σειρά  προτεραιότητας τετρακοσίων εβδομήντα τριών (473) θέσεων μόνιμου προσωπικού  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο  Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 4765/2021» έχετε ποσοστό 10% , θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

Βάσει του Ν. 4765/15-1-2021 ΦΕΚ 6 Α/2021 ΑΡΘΡΟ 13 παρ. β θεσμοθετήθηκε  Ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων  μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου  Αορίστου Χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα  

καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών. Για την περίπτωση αυτή  εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο άρθρο 64 του ν. 4590/2019 (Α΄ 17). 

 Η παραπάνω διάταξη, θεσμοθετήθηκε, κατ’ επιταγή της παρ. 2 του άρθρου 21 του  Συντάγματος, με βάση την οποία οι πολυμελείς οικογένειες δικαιούνται της ειδικής  φροντίδας του κράτους και αποτελούσε ένα ισχυρό δημογραφικό κίνητρο, χωρίς να  έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος. 

Κύριε Υπουργέ, μετά λύπης και απογοήτευσης μας διαπιστώνουμε την αδικία σε  βάρος των τριτέκνων οικογενειών και των παιδιών αυτών που συνεχίζεται στην  συγκεκριμένη προκήρυξη 2Κ/2022 . 

Θεωρείτε ότι οι τρίτεκνοι υποψήφιοι δεν έχουν ανάγκη μοριοδότησης ;;;; 

Κύριε Υπουργέ, επιβάλλεται να αποκαταστήσετε όπως αρμόζει την αδικία που γίνεται  σε βάρος των τριτέκνων και των παιδιών τους, με τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω,  καθιστώντας την προκήρυξη σύννομη και εντός του πλαισίου των εξαγγελιών της  Κυβερνήσεως για την άσκηση δημογραφικής πολιτικής και στήριξης των πολυμελών  οικογενειών.  

Ευελπιστούμε για την άμεση θετική ανταπόκριση σας στο εύλογο αίτημά μας. 

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία και παρακαλούμε για μια  δια ζώσης συνάντηση για περαιτέρω ενημέρωση .  

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί