Η Ουκρανία Καταγγέλλει προβοκάτσια των Ρώσων με βομβαρδισμό σε λευκορωσικό οικισμό

Η Ρωσία θέλει να αναγκάσει τη Λευκορωσία να πάει σε πόλεμο κατά της Ουκρανίας λέει το Κίεβο και μιλά για «αιματηρές προκλήσεις»

Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε η Ουκρανική Πολεμική Αεροπορία, λέγοντας ότι λευκορωσικός οικισμός στα σύνορα Λευκορωσίας – Ουκρανίας βομβαρδίστηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επιδρομής. Σύμφωνα με το Κίεβο, πρόκειται για προβοκάτσια των Ρώσων για να εμπλακεί στον πόλεμο η Λευκορωσία.

«Ρωσικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στον οικισμό Κοπάνι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας την Παρασκευή, για να εμπλέξουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία» αναφέρει η υπηρεσία Τύπου της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι τα ρωσικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από λευκορωσικό έδαφος, πέταξαν πάνω από ουκρανικό και κατόπιν επέστρεψαν στη Λευκορωσία όπου έπληξαν τον οικισμό.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ρέζνικοφ απηύθυνε μήνυμα στον λευκορωσικό λαό λέγοντας ότι η Ρωσία θα προχωρήσει σε αιματηρές προκλήσεις. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες για τις οποίες είμαστε απολύτως βέβαιοι και τις οποίες έχουμε επιβεβαιώσει, η διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής ετοιμάζει αυτή τη στιγμή μια σειρά από αιματηρές προκλήσεις. Σύμφωνα με το εγκληματικό τους σχέδιο, η ρωσική αεροπορία ετοιμάζεται να χτυπήσει έναν αριθμό οικισμών στο έδαφος της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, που βρίσκονται κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας. Συγκεκριμένα πρόκειται να χτυπήσουν Κοπάνι, Στόλιν, Μπρεστ».

Παράλληλα ανέφερε ότι «για να συγκαλύψει το έγκλημα, η Ρωσία σκοπεύει να πραγματοποιήσει επίθεση από τον ουκρανικό εναέριο χώρο. Ο σκοπός της πρόκλησης είναι να εξαναγκάσει τη σημερινή ηγεσία της Λευκορωσίας να πάει σε πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η Μόσχα προσπαθεί να σας δέσει με αίμα».

«Εγγυώμαι ότι ο ουκρανικός στρατός δεν έχει σχεδιάσει, δεν σχεδιάζει και δεν θα σχεδιάσει καμία επιθετική ενέργεια κατά της Λευκορωσίας. Κατά τη διάρκεια των 15 ημερών του πολέμου, τα ουκρανικά στρατεύματα κατέστρεψαν περισσότερους από 12.000 Ρώσους στρατιώτες. Μην αφήσετε τη χώρα σας να εμπλακεί σε αυτόν τον πόλεμο! Σώστε τις ζωές των αγαπημένων σας προσώπων! Μην αφήσετε το Κρεμλίνο να καταστρέψει το μέλλον της Λευκορωσίας!» κατέληξε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί