Κακοκαιρία: Ποια σχολεία στην Κρήτη παραμένουν κλειστά σήμερα

Την επίσκεψή της στην Κρήτη κάνει η κακοκαιρία «Φίλιππος», με κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο και την έντονη χιονόπτωση ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα.

Περιοχές του νησιού έχουν ντυθεί στα λευκά από τα χιόνια, ενώ σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σήμερα λόγω της έντονης χιονόπτωσης.

Πιο συγκεκριμένα, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Οροπέδιο Λασιθίου με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη Στεφανάκη.

Με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Βρεφικός, Παιδικοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα (λόγω παγετού, χιονόπτωσης και ψύχους) και στην Δημοτική Ενότητα Κόφινα (λόγω παγετού που καθιστά εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσβαση των εκπαιδευτικών), θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 11 Μαρτίου.
Τα σχολεία της Δ.Ε. Γόρτυνας θα λειτουργήσουν κανονικά.

  Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών (έντονο ψύχος, χιονόπτωση) που επικρατούν από νωρίς το πρωί στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας,  αποφασίστηκε η αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης καθώς και των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών για σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022.

     Η σχετική απόφαση ελήφθη από το Δήμο με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και ενώ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση των καιρικών συνθηκών σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου Μυλοποτάμου κ. Δημητρίου Κόκκινου την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς επίσης οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του Δήμου Μυλοποτάμου.Οι συγκεκριμένες δομές θα παραμείνουν κλειστές λόγω του ψύχους που επικρατεί στην περιοχή και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων.

Με απόφαση του δημάρχου δήμου Καντάνου – Σελίνου λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που θα συνεχιστούν στην πόλη τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά, την Παρασκευή 11 Μαρτίου είναι τα ακόλουθα:

  • Γυμνάσιο – Λύκειο Παλαιοχώρας
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Καντάνου
  • Γυμνάσιο – ΕΠΑΛ Καντάνου
  • Παιδικός Σταθμός Καντάνου
  • Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείου Ροδοβανίου

Επίσης, οι έντονες χιονοπτώσεις επηρέασαν και τα Σφακιά, με την διέλευση των οχημάτων να καθίσταται επικίνδυνη ή αδύνατη από τον επαρχιακό δρόμο Κράπης- Ίμπρου.

Ως εκ τούτου το πρόγραμμα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών στο δήμο θα έχει ως εξής:

  • Γυμνάσιο – Λύκειο Χώρας Σφακίων κλειστό
  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ασκύφου κλειστό
  • Δημοτικό Βουβά κλειστό
  • Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Ανώπολης ανοιχτό
  • Νηπιαγωγείο Βουβά ανοιχτό
  • Νηπιαγωγείο Σκαλωτής ανοιχτό
  • Δημοτικό Χώρας Σφακίων ανοιχτό (για τη λειτουργία του ολοημέρου θα ενημερωθούν οι γονείς)
  • Νηπιαγωγείο Πατσιανού: Η λειτουργία του πρωινού τμήματος θα εξαρτηθεί από την προσβασιμότητα του δρόμου από το νότιο οδικό άξονα. Θα υπάρξει συνεννόηση της εκπαιδευτικού με τους γονείς. Το ολοήμερο δεν θα λειτουργήσει.

Η απόφαση λήφθηκε δεδομένου του παγετού που επικρατεί στο οδικό δίκτυο και στον δήμο που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων προς τα σχολεία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί