To παρασκήνιο της αντικατάστασης Μπέζα από την ΕΤΑΔ

Η αντικατάσταση του πρώην υφυπουργού Οικονομικών από την προεδρία της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Γνωρίζοντες όσων λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό της θυγατρικής του Υπερταμείου κάνουν λόγο για αναμενόμενο γεγονός εξαιτίας της αρωγής του Αντώνη Μπέζα στην έρευνα των ελεγκτικών Αρχών για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις, τις οποίες είχε αποκαλύψει το Documento από τον Μάιο του 2020, όπως μεταδίδει το Documentonews.

Άλλωστε, ο κ. Μπέζας ήταν σαφής στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αφήνοντας αιχμές κατά της διοίκησης του ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) για την πρόωρη λήξη της θητείας του και, μάλιστα, την ημέρα που θα ξεκινούσε η δίκη (σ.σ. πήρε αναβολή για τις αρχές Ιουνίου) για τις πελατειακές πρακτικές του οργανισμού.

Διόλου τυχαία δεν ήταν και η κατακλείδα της δήλωσης του καραμανλικού στελέχους για το έλλειμμα διαφάνειας και νομιμότητας που επικρατεί στην διοικητική κορυφή του «υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ».

Εκτός από τον χρόνο, ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο τρόπος της αντικατάστασης του κ. Μπέζα. Καλά ενημερωμένες πηγές μιλούν για εξόφθαλμη μεθόδευση, η οποία βασίστηκε σε «δόλια αξιολόγηση» που δρομολογήθηκε από το Δ.Σ. του Υπερταμείου και οδήγησε στην «εκπαραθύρωση» του πρώην πλέον προέδρου της ΕΤΑΔ.

«Μόνο το γεγονός ότι ο υπόδικος διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος – Διονύσιος Βλαστός, παρέμεινε στη θέση του και αντικαταστάθηκε ο πρόεδρος, ο οποίος ήταν μη εκτελεστικό μέλος, αρκεί για να καταλάβει κανείς τις πραγματικά συνέβη» αναφέρουν με νόημα οι πηγές, συμπληρώνοντας πως ακριβώς έναν μήνα πριν η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αποφάσισε τη συγκρότηση ελεγκτικής ομάδας, η οποία θα ελέγξει τη διαχείριση του προϋπολογισμού της ΕΤΑΔ για το 2020.

Η απόφαση:

Επιπλέον, οι ίδιες πηγές περιγράφουν με μελανά γράμματα την απουσία «κανονισμού προσλήψεων, καθορισμού μισθολογίου και παροχών» στο Υπερταμείο, ενώ σημειώνουν με νόημα πως οι επίμαχες προσλήψεις δεν αποτελούν τη μόνη σκανδαλώδη υπόθεση που αφορά τον οργανισμό, αφού -σύμφωνα πάντα με τις πηγές- υπάρχουν ύποπτες περιπτώσεις αναθέσεων και κατατμήσεων έργων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί