Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Αρχίζει η πολύκροτη δίκη στο Εφετείο – Οι γονείς της οι πρώτoι μάρτυρες

Με τις μαρτυρικές καταθέσεις αναμένεται να προχωρήσει το πρωί η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τον αποτρόπαιο θάνατο της φοιτήτριας ξεκίνησε στις 14 Φεβρουαρίου και μετά την κλήρωση των ενόρκων, διακόπηκε για σήμερα, καθώς ο νεαρότερος σε ηλικία εκ των δύο κατηγορουμένων είχε ορίσει νέο δικηγόρο για την εκπροσώπησή του ο οποίος ζήτησε χρόνο για να μελετήσει την δικογραφία.

Οι γονείς του θύματος εξέφρασαν την οργή τους καταγγέλλοντας προσπάθειας εξάντλησής τους, ψυχικά και οικονομικά. «Μας εμπαίζουν, μας κοροϊδεύουν (…) Είναι εμπαιγμός στο πρόσωπο των θυμάτων» είπε πει η Κυριακή Τοπαλούδη.

Η ίδια και ο σύζυγός της, Ιωάννης Τοπαλούδης, θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα για να υπερασπιστούν την μνήμη του παιδιού τους αλλά και να ζητήσουν να μην τύχουν καμίας επιείκειας οι δύο άνδρες.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ήταν παρών μόνο ο 24χρονος κατηγορούμενος, καθώς ο 22χρονος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να μεταχθεί στο δικαστήριο. Οι δύο έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και επιπλέον ποινή 15ετούς κάθειρξης.

Σύμφωνα με την δικογραφία, οι σχεδόν συνομήλικοι της Ελένης, την βίασαν με την απειλή μαχαιριού και χτυπώντας την, άγρια στο κεφάλι με μπουνιές και με ένα ηλεκτρικό σίδερο και στη συνέχεια την πέταξαν χτυπημένη σε βραχώδη παραλία στην περιοχή Λίνδος της Ρόδου ενώ ήταν ζωντανή και τους παρακαλούσε λίγο πριν να την πάνε σε νοσοκομείο. Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό στους δύο δράστες της υπόθεσης. Το ίδιο ζητούν και από το Εφετείο οι γονείς της Ελένης.

Οι δικαστές μετά την εξέταση των περίπου δέκα μαρτύρων και την αξιολόγηση των θέσεων των κατηγορουμένων και όλου του υλικού της δικογραφίας, θα αποφανθούν τελικά αν οι δύο νεαροί θα επιστρέψουν στην φυλακή με την ίδια ή μειωμένη ποινή.

Η θέση των κατηγορουμένων, τόσο κατά την προδικασία όσο και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είναι πως συνευρέθηκαν σεξουαλικά με την συναίνεση του θύματος και πως η κατάσταση παρεκτράπηκε.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου απέρριψαν τους ισχυρισμούς τους και τους παρέπεμψαν όσο και τα επτά μέλη του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου που έκρινε πως συμμετείχαν εξίσου, σε απόλυτη σύμπραξη και σύμπνοια μεταξύ τους, στον βιασμό, την δολοφονία της 21χρονης και όλες τις μετέπειτα ενέργειες για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί