Το Παιδικό Μουσείο Exploration ταξιδεύει στο Ρέθυμνο

Ανακοίνωση από το Παιδικό Μουσείο Exploration:

Με αποσκευές τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, τις συλλογές και τους ερμηνευτές μας το Παιδικό Μουσείο Exploration ξεκινάει αυτό το μήνα να ταξιδεύει στα σχολεία του Ρεθύμνου!

Τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις τάξεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό) και σχεδιάζονται από επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Προσεγγίζουμε ποικίλα θέματα της καθημερινής ζωής και του πολιτισμού, και πάντα με αφορμή τις συλλογές και τα εκθέματα του Μουσείου, μαθητές και εκπαιδευτικοί επεξεργάζονται αντικείμενα, πειραματίζονται, συνεργάζονται, εξερευνούν, ανακαλύπτουν τον κόσμο!

Διαλέξτε τη θεματική που σας ταιριάζει περισσότερο και ελάτε να οργανώσουμε μαζί την επίσκεψη του Μουσείου στο σχολείο σας:

Ελληνική Επανάσταση: Με τη ματιά του ιστορικού (Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
Πώς ξεκίνησε η Ελληνική Επανάσταση του 1821; Ποιες μάχες καθόρισαν την πορεία της; Ποια πρόσωπα πρωτοστάτησαν; Ελάτε να μεταμορφωθούμε σε Ιστορικούς και να μελετήσουμε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας!

Μες το μουσείο (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
Τα παιδιά ανακαλύπτουν την έννοια “μουσείο” εξερευνώντας καθημερινά αντικείμενα, αντίγραφα και αυθεντικά τεκμήρια του πολιτισμού. Αναλαμβάνοντας το ρόλο του μουσειολόγου, του συντηρητή, του ξεναγού, αλλά και του επισκέπτη, φτιάχνουν το δικό τους μουσείο!

Βιβλίο: τα φύλλα που μιλάνε (Δ’, Ε’ και Στ’ Δημοτικού)
Τι είναι, τελικά, το βιβλίο; Με οδηγό την Ιστορία, τα παιδιά λύνουν γρίφους, αποκρυπτογραφούν παλιά μυστικά και με αφορμή πρόσωπα και γεγονότα ανακαλύπτουν το βιβλίο ως ένα αντικείμενο αντιπροσωπευτικό του πολιτισμού μας.

Μουσείο: ο ναός των Μουσών (Α’, Β’ και Γ’ Δημοτικού)
Οι 9 Μούσες μάς ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουμε το Μουσείο, το Τέμενο των Μουσών. Με αφετηρία το Μουσείον της Αλεξάνδρειας, εξερευνούμε αντικείμενα και ιστορίες και ανακαλύπτουμε τις τέχνες με τις επιστήμες στο πρώτο μουσείο του κόσμου.

Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ. (Νηπιαγωγείο, Α’ και Β’ Δημοτικού)
Με αφορμή μία μικρή πόλη, εξερευνούμε το οδικό περιβάλλον και ανακαλύπτουμε δρόμους και κτίρια, οχήματα και πεζούς, σήματα πάνω και κάτω στο δρόμο. Ποιος είναι, όμως, ο κύριος Κ.Ο.Κ.; Τι μας συμβουλεύει να κάνουμε;

Μη Μου… Τα Σχέδια Τάραττε (Νηπιαγωγείο)
Πόσα σχήματα υπάρχουν στη φύση; Για ποιο λόγο οι ζωγράφοι ξέρουν γεωμετρία; Απλά καθημερινά αντικείμενα δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να ανακαλύψουν τη γεωμετρία στη φύση, στο σώμα, στο περιβάλλον μας.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου: www.exploration.gr Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου στο mail edu@exploration.gr ή στο τηλέφωνο +30 6948 822 622 για να οργανώσουμε από κοινού μία ασφαλή και ευχάριστη μουσειακή εμπειρία στο σχολείο σας.

Γιατί στο Παιδικό Μουσείο Exploration παραμένουμε ασφαλείς και εξερευνούμε συνεχώς!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί