«Το όνομά μου είν’ το δικό σου»: Μαθητές του Ηρακλείου τραγουδούν για τις γυναικοκτονίες (Βίντεο)

Το 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σχολεία- Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», και το μουσικό σχήμα του λυκείου «11 & κάτι» παρουσιάζουν σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, ένα μουσικό βίντεο για τις γυναικοκτονίες. Πρόκειται για το βίντεο ενός γνωστού τραγουδιού του Σπύρου Γραμμένου με τίτλο «Το όνομά μου είν’ το δικό σου», του οποίου οι στίχοι διασκευάστηκαν από τις/τους μαθήτριες/-τές. 

Το τραγούδι, με τίτλο «Γυναικοκτονία», αναφέρεται σε γνωστές γυναικοκτονίες στη χώρα μας, αλλά αφιερώνεται σε όλες τις γυναίκες-θύματα της έμφυλης βίας. Βασικοί συντελεστές κάποια από τα μέλη του μουσικού σχήματος «11 & κάτι», το οποίο λειτουργεί εδώ και 13 χρόνια στο λύκειο, πλαισιώνοντας τις σχολικές εκδηλώσεις, αλλά και συμμετέχοντας σε εξωσχολικά δρώμενα σε συνεργασία με πολλούς φορείς.

“Οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον κ. Σπύρο Γραμμένο, o οποίος έδωσε την άδεια για τη διασκευή του τραγουδιού, καθώς και στην εικονολήπτρια, κ. Στέλλα Μελιγκουνάκη, η οποία με φροντίδα εργάστηκε πάνω στη σκηνοθεσία, την εικονοληψία και το μοντάζ, και μάλιστα αφιλοκερδώς.  Την ηχοληψία και τη μίξη ήχου επιμελήθηκε άρτια ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ξένια Περακάκη (φιλόλογος στο 11ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί