Οι δράσεις του Δήμου Ηρακλείου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σειρά δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου. 

Το πρωί της Τρίτης 8 Μαρτίου  εργαζόμενες της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου Ηρακλείου-«Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών», μοίρασαν έξω από τη Λότζια, φυλλάδια για τη βία κατά των γυναικών καθώς και ενημερωτικό υλικό για την υποστήριξη που παρέχεται στις γυναίκες που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας και χρειάζονται βοήθεια. 

Παράλληλα σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος και η Δημοτική  Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου (ΔΕΠΙΣ), πραγματοποιούν το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι, εκδήλωση με  τίτλο «Σπάμε την Προκατάληψη. Δικαίωμα στην Ισότητα, Δικαίωμα στη Ζωή». Στη δράση θα συμμετέχουν, επίσης, το Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου, η Ανώτερη Δραματική Σχολή Ηρακλείου Νότος, το Χαμόγελο του Παιδιού, τα Παιδικά Χωριά SOS-Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Ηρακλείου, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καμινίων.

Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το «Γυναικείο Σύλλογο Ελληνίδων Ρομά-Μητέρα», το απόγευμα, 6:00-9:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην Αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί προβολή του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ «Το κορίτσι γυναίκα» (σκηνοθεσία Ευαγγελία Γούλα) που γυρίστηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, στον καταυλισμό των Τσιγγάνων Ν. Αλικαρνασσού και εστιάζει στη θέση της Τσιγγάνας γυναίκας

Τέλος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας  υπενθυμίζεται ότι όλες οι γυναίκες που διαμένουν στο Δήμιο Ηρακλείου , συμπεριλαμβανομένων μεταναστών και προσφύγων μπορούν να κάνουν Δωρεάν εξέταση για test Παπανικολάου στο Δημοτικό Ιατρείο- 4η ΤΟΜΥ που βρίσκεται στην οδό Υακίνθου 9, στην περιοχή Τάλως. Σημειώνεται  ότι το πρόγραμμα διευρύνεται σε όλες τις νεαρές κοπέλες που φοιτούν στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πόλης.

Στο πλαίσιο της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, καλούνται όλες οι γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 ετών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα και να επικοινωνούν, καθημερινά από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 μετά το μεσημέρι στα τηλ: 2810319670 & 2810373143 (πληρ. Νινιράκη Αριστέα -Μαία). Η εξέταση θα διενεργείται κατόπιν ραντεβού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί