Ο Μ. Συντυχάκης για την Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας 

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα της Γυναίκας : 

«Η 8η ΜΑΡΤΗ έχει καθιερωθεί ως ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους και σε όλες την ανάγκη του διαρκούς αγώνα για την κατάκτηση της ισοτιμίας και χειραφέτησης των εργατριών, των γυναικών από τ’ άλλα λαϊκά στρώματα, για δουλειά, μισθό, σύνταξη και περίθαλψη, για το δικαίωμα στην ξεκούραση, στη ζωή με δικαιώματα. 

Η σημερινή Ημέρα, συμπίπτει, με τον εν εξελίξει ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας. Ένας πόλεμος, ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και την καπιταλιστική Ρωσία, τους συμμάχους της από την άλλη, με επίκεντρο τους σφοδρούς ανταγωνισμούς για  τον έλεγχο των ενεργειακών υλών, των δρόμων μεταφοράς τους, των αγορών, των σφαιρών επιρροής, τον πλούτο του υπεδάφους χωρών, ανάμεσά τους και της Ουκρανίας. 

Ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, δεν αφορά μόνο τις γυναίκες στην Ουκρανία, στις οποίες εκφράζουμε την αναμφισβήτητη αλληλεγγύη μας. Αφορά όλες τις γυναίκες, κατά συνέπεια και τις Ελληνίδες, το λαό μας, που πρέπει να απαιτήσουν καμία συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για να κλείσουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις θανάτου, από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη.

Τιμούμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μάρτη αποδίδοντας το σύγχρονο διεθνιστικό μήνυμά της : Οι γυναίκες, οι μανάδες να μην αποδεχτούν τα παιδιά τους, να γίνουν θύτες ή θύματα στα κανόνια των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Να δείξουν την ταξική τους αλληλεγγύη στους χιλιάδες πρόσφυγες που ανάμεσά τους βρίσκονται γυναίκες, βρέφη, ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία, τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αφρική, όπου γης, στον αγώνα που δίνουν για ένα καλύτερο μέλλον δίχως ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σφαγές, απομονώνοντας το εθνικιστικό – ρατσιστικό δηλητήριοκαι με την ευχή να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους, να έχουν ένα καλύτερο μέλλον.

Οι γυναίκες του λαού χρειάζεται να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα με βάση αυτή την καθημερινότητά τους για την αιτία που δημιουργεί τα προβλήματα, τους πολέμους, την προσφυγιά. Για την αιτία που στερεί τη δυνατότητα κάθε γυναίκα να ζει χειραφετημένη οικονομικά, κοινωνικά, ψυχικά, χωρίς να εξαρτάται από οικονομικούς, κοινωνικούς παράγοντες και εμπόδια η πορεία της, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν τον 21ο αιώνα. 

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να την εκφράσουν μέσα από τη συμμετοχή τους στο εργατικό και λαϊκό, στο γυναικείο κίνημα, κόντρα στον «ρεαλισμό» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, που είναι και η αιτία της ανισοτιμίας, κάθε κοινωνικής ανισοτιμίας, της ταξικής υπερεκμετάλλευσης της γυναίκας, των πολέμων και της προσφυγιάς.

Να εκφράσουν τη δύναμή τους μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Να παλέψουν για την ισοτιμία, για τη λαϊκή εξουσία, για την απαλλαγή από την ταξική εκμετάλλευση, από κάθε μορφή καταπίεσης, βίας, ανισοτιμίας, για τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί