Πολωνία: Η απόφαση για το αν θα σταλούν μαχητικά πολωνικά αεροσκάφη στην Ουκρανία ενέχει κινδύνους

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πολωνικής κυβέρνησης η Πολωνία δεν έχει στείλει και δεν πρόκειται να στείλει τα μαχητικά της στην Ουκρανία για να υποστηρίξει την άμυνα της Ουκρανίας ενάντια στη Ρωσία. Το γεγονός αυτό έρχεται σε καταφανή αντίθεση με τις δηλώσεις του Αμερικάνου υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε πως η Ουάσινγκτον εξετάζει μια πρόταση βάσει της οποίας η Πολωνία θα προμήθευε στο Κίεβο μαχητικά της σοβιετικής εποχής και με τη σειρά της θα λάβει αμερικανικά F-16 για να αναπληρώσει την απώλεια τους.

Οι Πολωνικές Αρχές όμως ήρθαν να διαψεύσουν την δήλωση καθώς η Ρωσία προειδοποίησε υπογραμμίζοντας πως η υποστήριξη της αεροπορίας της Ουκρανίας θα θεωρηθεί στη Μόσχα ως συμμετοχή στη σύγκρουση και θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο αντιποίνων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Marcin Przydacz, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Radio Zet ότι: «Δεν θα ανοίξουμε τα αεροδρόμιά μας και τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν για την Ουκρανία… Τα πολωνικά αεροπλάνα δεν θα πολεμήσουν πάνω από την Ουκρανία».

Ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πιότρ Μιούλερ, άφησε να πλανάται πως δεν είχε ληφθεί οριστική απόφαση. Είπε ότι η απόφαση για το αν θα σταλούν μαχητικά αεροσκάφη ενέχει κινδύνους και είναι ένα «πολύ λεπτό θέμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί