8 Μάρτη: Απεργιακές συγκεντρώσεις για την ημέρα της γυναίκας

«Ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους πλούσιους βιαστές και την κυβέρνηση που τους στηρίζει»

Σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στη 1μμ και στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3μμ. στις 8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών καλούν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ και πολλά ακόμα σωματεία.

Σωματεία εκπαιδευτικών, εργαζόμενων στους δήμους, καθαριστριών, καλλιτεχνών, νοσοκομείων, δημοσιογράφων μαζί με φοιτητικούς συλλόγους και κινήσεις γυναικών όπως και συλλόγους μεταναστών και προσφύγων θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση ζητώντας να μπει τέλος στον σεξισμό και το σύστημα που τον γεννά.

Ενάντια στον σεξισμό και το σύστημα

Στην ανακοίνωση των συνδικάτων αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η οργή ξεχειλίσει ενάντια στην καταπίεση των γυναικών. Σε όλον τον κόσμο φουσκώνει ένα κίνημα που αντιστέκεται στις σεξιστικές επιθέσεις, διεκδικεί ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις κόντρα στις απαγορεύσεις, στηρίζει τις εργάτριες που απεργούν για ισότητα στους μισθούς, μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ενάντια στις γυναικοκτονίες, τους πλούσιους βιαστές και την κυβέρνηση που τους στηρίζει, τα συνδικάτα θέλουμε να βρίσκονται στο πλευρό των γυναικών που βρίσκουν το κουράγιο να καταγγείλουν όσα υποφέρουν.

Απαιτούμε την τιμωρία των βιαστών και δολοφόνων των γυναικών, ίση αμοιβή με αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ σε όλους τους χώρους, ελεύθερες και δωρεάν εκτρώσεις, με ενίσχυση των νοσοκομείων, παιδικούς σταθμούς και κοινωνικές παροχές στους χώρους δουλειάς και στους δήμους.

Φέτος η 8 Μάρτη έχει και αντιπολεμικά χαρακτηριστικά καθώς οι γυναίκες και τα παιδιά είναι τα πρώτα θύματα των πολέμων. Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν πρόσφυγες και προσφύγισσες από τα στρατόπεδα όπως και μετανάστριες και μετανάστες που ζητούν άσυλο, χαρτιά και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Καλέσματα για απεργιακές συγκεντρώσεις:

• Αθήνα 1μμ πλ. Κλαυθμώνος
• Θεσσαλονίκη 1μμ Άγαλμα Βενιζέλου
• Χανιά 12μες Δημοτική Αγορά
• Καλαμάτα 12μες Παλαιό Δημαρχείο

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “8 Μάρτη: Απεργιακές συγκεντρώσεις για την ημέρα της γυναίκας”

  1. Δεν είμαστε όλες μαζί

    Πλέον το θέμα δεν είναι η ισότητα των φύλων, αλλά η ισότητα των γυναικών μεταξύ τους. Όλες οι διασημότητες με πρώτη την πρώην “γκόμενα” Κωστοπουλου νυν Κέητ Μίντλετον της Ελλάδος και άλλες Σταχτοπούτες, γόνοι, κληρονόμοι, ευλογημένες κτλ θα βρουν άλλη μια ευκαιρία για αναρτήσεις. Θέλω να τους πω βγάλτε λίγο το σκασμό. Σκέφτηκε κανείς πώς ζει η χήρα, η ανύπαντρη μητέρα, η “γεροντοκόρη”, η άνεργη, η χαμηλοσυνταξιούχος, η ανήμπορη ηλικιωμένη η γυναίκα του ανέργου, του εργάτη, του φυλακισμένου, του αρρώστου, του μετανάστη, του στρατιώτη, … Άντε να χαθείτε παλιογυναίκες που όλη μέρα διαλαλείτε την ευκολία σας σαν εξυπνάδα.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί