Ξεκίνησε η αξιοποίηση των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του  ΚΕΘΕΑ

Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός: «Στηρίζουμε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ και τους συμπολίτες μας που μας χρειάζονται»

Ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα η καλλιέργεια των ελαιόδεντρων του Δήμου Ηρακλείου από τους ωφελούμενους του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων – «Αριάδνη». Πρόκειται για μια πρωτοποριακή δράση που εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη», για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας προς όφελος κοινωνικά ευαίσθητων ομάδων. 

Υπενθυμίζεται ότι από τον Δεκέμβριο του 2021 ο Δήμος Ηρακλείου υπέγραψε σύμβαση με το ΚΕΘΕΑ η οποία προβλέπει: 

  • Δωρεάν παραχώρηση στο ΚΕΘΕΑ για τρία χρόνια του δικαιώματος καλλιέργειας  των ελαιοδέντρων που βρίσκονται σε ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα  στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη στον Καρτερό (περίπου 1.300 δέντρα) και στην περιοχή «Τραπέζα» στην Ιεράπετρα (περίπου 1.500 δέντρα). 
  • Το ΚΕΘΕΑ θα απασχολεί στην  καλλιέργεια και στην συγκομιδή ωφελούμενους του Κέντρου αλλά και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες, τους οποίους θα υποδεικνύουν οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου.
  • Το παραγόμενο ελαιόλαδο θα διατίθεται ως εξής: μετά από την περίοδο χάριτος ενός έτους, κατά την οποία το ΚΕΘΕΑ θα κρατήσει το σύνολο της ποσότητας που θα παραχθεί, το Κέντρο θα διαχειρίζεται το 75% του προϊόντος για την κάλυψη των εξόδων καλλιέργειας και ως συμβολή  στην υλοποίηση των στόχων του και θα αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου το 25% της παραγωγής του ακινήτου στον Καρτερό καθώς και στην Κοινότητα Κάτω Ασιτών το 25% του ακινήτου στην Ιεράπετρα (το ακίνητο κληροδοτήθηκε εκεί).

Το πρωί του Σαββάτου 5 Μαρτίου βρέθηκε στο Μετόχι Γρυλλιωνάκη ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη και τον Αντιδήμαρχο Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη. Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ – «Αριάδνη» Μιχάλη Σκουλά καθώς και με τους ωφελούμενους του Κέντρου , οι οποίοι του εξέφρασαν την χαρά τους για τη δυνατότητα που τους δόθηκε να ασχοληθούν με την καλλιέργεια των ελαιοδέντρων, μια διαδικασία που βοηθά ουσιωδώς την προσπάθειά τους για επανένταξη.  

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη ικανοποίηση για εμάς να βλέπουμε τα παιδιά του ΚΕΘΕΑ να εργάζονται με τόση όρεξη και τόσο κέφι. Αυτό είναι άλλωστε το βασικό ζητούμενο: η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  προς όφελος των συμπολιτών μας που το χρειάζονται».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί