Το Κίεβο ζητά τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας από το ΔΝΤ και την Παγκόσμια Τράπεζα

«Αυτές οι δύο χώρες παραβίασαν τις υποχρεώσεις τους και έστρεψαν την πολιτική τους προς τον πόλεμο», ανέφερε σε ανακοίνωση του ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

Οπρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντενίς Σμιχάλ δήλωσε σήμερα ότι υπέγραψε επίσημο αίτημα προς ξένες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, για τερματισμό της συμμετοχής της Ρωσίας και της Λευκορωσίας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Αυτές οι δύο χώρες παραβίασαν τις υποχρεώσεις τους και έστρεψαν την πολιτική τους προς τον πόλεμο», ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατηγόρησε τις ουκρανικές αρχές ότι απέτρεψαν τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης αμάχων από τη Μαριούπολη, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Πούτιν “επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι το Κίεβο συνεχίζει να μην σέβεται τις συμφωνίες που επετεύχθησαν για αυτά τα ανθρωπιστικά ζητήματα”, προσθέτοντας ότι “Ουκρανοί εθνικιστές εμπόδισαν την απομάκρυνση αμάχων” το Σάββατο από την Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, μιας κοντινής πόλης, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Το Σάββατο, η Μόσχα και το Κίεβο ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για να επιτραπεί η εκκένωση αυτών των δύο πόλεων που περικυκλώνονται από τις ρωσικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, πριν αλληλοκατηγορηθούν ότι παραβίασαν τη συμφωνία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί