Σ. Βαρδάκης: «Ας γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά μας»

Η Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού (school bullying) έχει οριστεί η 6η Μαρτίου και ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, αναφέρει σε δήλωσή του:

«Τα τελευταία χρόνια το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού παρουσιάζει ανησυχητικές και πολύπλευρες διαστάσεις στη χώρα μας, αλλά και διεθνώς.

Το σχολείο αποτελεί ένα δεύτερο σπίτι, αντιπροσωπεύει την ασφαλή φωλιά που κάθε παιδί έχει ανάγκη για να αναπτύξει τη μοναδική προσωπικότητά του, να διαμορφώσει στάσεις, αξίες, αντιλήψεις και να ανθίσει, σεβόμενο τη διαφορετικότητα των γύρω του.

Η λεκτική, ψυχολογική ή και σωματική βία εντός και εκτός του σχολείου, με στόχο τον εκφοβισμό, την επιβολή και την πρόκληση πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, αποτελούν ένα νοσηρό φαινόμενο που πρέπει να εξαλειφθεί. 

Η πρόληψη τέτοιων συμπεριφορών με σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών, κατάλληλες παρεμβάσεις από ειδικούς στον χώρο του σχολείου, αλλά κυρίως η καλλιέργεια ουσιαστικών σχέσεων γονέων και εκπαιδευτικών με τα παιδιά, όπου θα μπορούν να μοιράζονται τις ανησυχίες, τους φόβους και τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν, είναι η αρχή για την καταπολέμηση κάθε μορφής σχολικού εκφοβισμού.

Ας γίνουμε όλοι μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά μας, θυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνα, ότι δεν είναι απροστάτευτα, ότι πάντα υπάρχει κάποιος δίπλα τους να μοιραστούν τους φόβους τους». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί