Ρέθυμνο: Μαζικό συλλαλητήριο κατά του πολέμου (φωτο)

Ένα δυναμικό και ιδιαίτερα μαζικό συλλαλητήριο σωματείων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα , φοιτητικών συλλόγων και μαζικών φορέων πραγματοποιήθηκε τη Παρασκευή 4 Μάρτη στη πλατεία του Δημαρχείου. 

Στη κινητοποίηση καλούσαν τα εργατικά σωματεία:  ΕΛΜΕΡ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου, Ο Σύλλογος Γενικών – Οικογενειακών Ιατρών και ΠΦΥ ΕΣΥ, ο σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου , το σωματείο υπαλλήλων Καθαριότητας δημοσίων και Ιδιωτικών κτηρίων και το σωματείο συμβασιούχων ερευνητών και Διδασκόντων Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.  

Την έναρξη της συγκέντρωσης πραγματοποίησε εκ μέρους της Επιτροπής Ειρήνης ο πρόεδρος της για να ακολουθήσουν οι ομιλίες και οι χαιρετισμοί από τη Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών, τη Πρόεδρο του Φ.Σ. της Ψυχολογίας, τον Πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων , της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ και της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου. Ακολούθησε δυναμική πορεία στο κέντρο με τα συνθήματα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο να αντηχούν σε όλη τη πόλη. 

Οι εργαζόμενοι, φοιτητές και ο υπόλοιπος λαός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης απο τη μία της Ρωσικής ηγεσίας για την απαράδεκτη ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, από την άλλη που εδώ και χρόνια προχωρούν επιθετικά και συστηματικά το σχέδιο οικονομικής, πολιτικής και στρατιωτικής περικύκλωσης της Ρωσίας. 

Βρωντοφώναξαν ένα μεγάλο ΟΧΙ στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο δηλαδή στη πάλη μεταξύ ληστών για σφαίρες επιρροής και γεωστρατηγικά «πλεονεκτήματα», για μερίδια αγορών, πρώτες ύλες και ενεργειακά σχέδια. 

Οι διαδηλωτές εξέφρασαν τη γνήσια αλληλεγγύη στον ουκρανικό λαό, όπως και στο Ρώσικο λαό, κόντρα στη προσχηματική υποκρισία της Ελληνικής Κυβέρνησης που μοναδικό στόχο έχει τη βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην την ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση, για λογαριασμό του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που μόνο περισσότερο λάδι στη φωτιά του πολέμου μπορεί να ρίξει. 

Απαίτησαν να σταματήσει κάθε εμπλοκή – συμμετοχή της χώρας μας με κάθε τρόπο ή μέσο. 

Μέσα από τις ομιλίες και τα συνθήματα εκφράστηκε ότι ο Ελληνικός λαός  όπως και όλοι οι λαοί της Ευρώπης, με τη πάλη τους να απαιτήσουν να μην ματώνουν άλλο κυριολεκτικά και οικονομικά για τα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

Η εργατική τάξη και ο λαός δεν μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν τις ήδη υπέρογκες πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ που που καμία σχέση δεν έχουν με την αμυντική θωράκιση  της χώρας ή τις πολεμικές ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, που έχουν εκτοξεύσει τις τιμές τους σε ρεκόρ δεκαετίας, συμπληρώνοντας τις μεγάλες αυξήσεις από την απελευθέρωση της αγοράς Ενέργειας και την «πράσινη» ανάπτυξη. 

Το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων καλεί όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Το σύνθημα μας:  Αγώνας ρήξη ανατροπή – Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική δείχνει ξεκάθαρα  στον λαό μας τη «σωστή πλευρά» της Ιστορίας που δεν είναι να διαλέξει στρατόπεδο ληστών, να δείξει ανοχή ή να στηρίξει τα δολοφονικά  σχέδια των ιμπεριαλιστών. 

Δεν είναι να διαλέξει τη στοίχιση με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ ή με τη Ρωσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί