Απαγωγή Κυπαρίσση: Στον εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες

(ΦΩΤΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Tην πόρτα του εισαγγελέα διάβηκαν το πρωί οι τρεις συλληφθέντες για την απαγωγή του Γιώργου Κυπαρίσση ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος το πρωί της Παρασκευής μετά από 66 ημέρες ομηρίας.

Πρόκειται για δύο άνδρες 41 και 34 ετών και μία γυναίκα 39 ετών.

Και οι τρεις προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ το πρωί του Σαββάτου αλλά μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν καθώς, όπως προέκυψε από τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, ήταν αυτοί που απήγαγαν τον 40χρονο επιχειρηματία το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου.

Οι δύο άνδρες είναι σεσημασμένοι την ώρα που αναζητούνται και άλλα άτομα τα οποία φέρονται να συμμετείχαν στην απαγωγή. Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει μέρος των 800.000 ευρώ που έδωσε η οικογένεια του Γιώργου Κυπαρίσση ως λύτρα στους απαγωγείς.

Το Σάββατο, ο 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αποκάλυψε πως οι δράστες τον ακινητοποίησαν με ενα μαύρο τζιπ προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την περιγραφή του, οι απαγωγείς εμφανίστηκαν μπροστά του ως αστυνομικοί, του έβαλαν μια κουκούλα και τον μετέφεραν σε ένα μαύρο τζιπάκι, σαν αυτά που έχει η ΟΠΚΕ. Στη συνέχεια, τον μετέφεραν σε ένα δωμάτιο, όπου επικοινωνούσε μαζί τους μόνο για το φαγητό του.

«Το δωμάτιο ήταν κλειστό, είχα μια τηλεόραση μέσα και όταν ήθελα να φάω, φορούσα μια κουκούλα και τους χτυπούσα την πόρτα. Λογικά μέσα στο δωμάτιο θα πρέπει να υπήρχε κάμερα… έτσι κατάλαβα» είπε.

Ο 40χρονος διαψεύδει τις εικασίες ότι χρωστούσε χρήματα και αυτό συνδέεται με την απαγωγή του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν γνώριζε τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από αυτήν.

Τελικά, τα λύτρα παραδόθηκαν και ήταν σαφώς λιγότερα από το ποσό που είχαν ζητήσει, αλλά τελικά οι απαγωγείς τον άφησαν ελεύθερο σε μια ερημική περιοχή στο Τατόι.

«Φοβόμουν ότι θα με σκοτώσουν εκεί που με πήγαν. Πόσες απαγωγές έχουν γίνει άλλωστε και τους έχουν καθαρίσει; Μου λέει τότε ο ένας από αυτούς “σκύψε κάτω, μη βγάλεις την ταινία και μέτρα μέχρι το 50”. Τελικά με πήρε ένας άνθρωπος με φορτηγάκι» είπε ο επιχειρηματίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ανακούφισή του που επέστρεψε σώος στην οικογένειά του.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί