Πούτιν: Εχθρός της Μόσχας όποια χώρα επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία

Ως εχθρό της Μόσχας , χαρακτήρισε ο Βλάντιμιρ Πούτιν, οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, σε δηλώσεις που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι.

«Θα θεωρήσουμε οποιαδήποτε εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση, ως συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση οποιασδήποτε χώρας το έδαφος της οποίας, θα δημιουργούσε απειλή για τους στρατιώτες μας», είπε για μια πιθανή «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας».

Το ΝΑΤΟ, πάντως, έχει απορρίψει αυτό το αίτημα του Κιέβου.

«Οι δυτικοί κάνουν το άσπρο-μαύρο» συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι οι δυτικές κυρώσεις ισοδυναμούν με την κήρυξη πολέμου, δήλωσε, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Παράλληλα προειδοποίησε πως η Ουκρανία κινδυνεύει να χάσει την κρατική της υπόσταση εάν οι ηγέτες της συνεχίσουν να αντιστέκονται στη στρατιωτική εισβολή του στη χώρα.

Επανέλαβε ότι στόχος της Ρωσίας είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, και τόνισε ότι οι «νεοναζί κρύβονται πίσω από τους αμάχους» στην Ουκρανία.

«Eμείς δεν κάνουμε ήρωες αυτούς που συνεργάζονται με τους ναζί» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος και πρόσθεσε ότι «οι ναζί έχουν συγκεντρώσει 6.000 αμάχους στο σταθμό του Χάρκοβο».

Τόνισε επίσης ότι δεν σκοπεύει να κηρύξει στρατιωτικό νόμο στη Ρωσία.

Συνέχισε λέγοντας ότι η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με εταιρείες μίσθωσης αεροσκαφών για την επίλυση πιθανών ζητημάτων που συνδέονται με τις κυρώσεις της Δύσης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, η κρατική αεροπορική αρχή της Ρωσίας συνέστησε στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες με ξένο μισθωμένο αεροσκάφος να αναστείλουν τις πτήσεις επιβατών και φορτίου από τη Ρωσία στο εξωτερικό, από τις 6 Μαρτίου και από ξένες χώρες προς τη Ρωσία από τις 8 Μαρτίου, για να αποφευχθεί η πιθανή κατάσχεσή τους.

Ερωτηθείς για τα πυρηνικά ο κ. Πούτιν απάντησε ότι «η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας μίλησε πρώτη» για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι «δεν υπάρχει θέμα επιβολής στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία».

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι όλα οδεύουν βάσει σχεδίου και ότι ο ρωσικός στρατός θα εκπληρώσει τους στόχους του στο πλαίσιο της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί