«Κλείνει τα μάτια η κυβέρνηση μπροστά στον συνεχή αγώνα των εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό για καλύτερες συνθήκες εργασίας»

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με τα αιτήματα που προέκυψαν από τα Πανελλαδικά Συλλαλητήρια των εργαζομένων στον επισιτισμό – τουρισμό, προχώρησαν 40 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, της τομεάρχη Τουρισμού, Κατερίνας Νοτοπούλου και της τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, καταθέτοντας αναφορά, προς τους Υπουργούς Τουρισμού, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.). 

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό και Τουρισμό ζητά:

  • Παράταση του ταμείου ανεργίας για το 2022 και την κατάργηση του Ν. 3986/11 που έθεσε πλαφόν στην επιδότηση ανεργίας των εποχικών εργαζομένων και αποκατάσταση του χρόνου τακτικής επιδότησης ανάλογα με την απασχόληση.
  • Εφαρμογή και τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.
  • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία.
  • Μέτρα στήριξης για τους εποχικούς εργαζόμενους.
  • Αναβάθμιση των Σχολών Τουριστικής Εκπαίδευσης .
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.
  • Μέτωπο κατά της ακρίβειας.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης: «Η κυβέρνηση κατ’ εξακολούθηση κλείνει τα αυτιά στα αιτήματα των εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό. Κωφεύει σε κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση, απορρίπτει τροπολογίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους για να διαπιστώσει τόσο τις συνθήκες, όσο και αν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. 

Σε ό,τι αφορά τις αμοιβές που ονειρεύεται η κυβέρνηση για τους εργαζόμενους, φάνηκε από την πρότασή της να απασχοληθούν Ουκρανοί πρόσφυγες στον τουρισμό, καλύπτοντας τις κενές θέσεις, στις οποίες οι συνθήκες ομοιάζουν με εκείνες της γαλέρας».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες και να ενημερωθούν σχετικά.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί