150 Έλληνες ομογενείς απεγκλωβίστηκαν από Κίεβο, Μαριούπολη και Οδησσό

«Συνεχίζουμε!» επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 4» σχετικά με την απομάκρυνση 25 ατόμων από την Οδησσό, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης. Επίσης, σημειώνει πως συνολικά έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 150 άτομα από Κιέβο, Μαριούπολη και Οδησσό.

«Νόστος 4»

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η επιχείρηση «Νοστος 4». Συνολικά, έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 150 άτομα από Κιέβο, Μαριούπολη και Οδησσό. Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και στα στελέχη των προξενικών μας αρχών στην Ουκρανία. Συνεχίζουμε!» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο υφυπουργός Εξωτερικών.

Νωρίτερα σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι η επιχείρηση «Νόστος 4», η απομάκρυνση 25 ατόμων (Ελλήνων πολιτών, μελών των οικογενειών τους, καθώς και Ρουμάνων και Φιλιππινέζων ναυτικών ελληνόκτητου πλοίου) από την Οδησσό, ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

Οι ανωτέρω, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον γενικό πρόξενο στην Οδησσό, Δημήτρη Δόχτση, πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας-Μολδαβίας, όπου τους ανέμενε κλιμάκιο από την ελληνική πρεσβεία στο Βουκουρέστι, σημειώνεται.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα διπλωματικές πηγές, τα 9 από τα 25 άτομα είναι ναυτικοί ελληνόκτητου πλοίου, με τρεις να είναι Έλληνες.

Το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως ο γενικός πρόξενος επιστρέφει στην Οδησσό, όπου το Γενικό Προξενείο, το μοναδικό κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνεχίζει τη λειτουργία του.

Την είδηση της ολοκλήρωσης της επιχείρησης γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται πως η επιχείρηση ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Οδησσό με κατεύθυνση τη γέφυρα Ζατόκα, στη συνέχεια Μπέλγκοροντ και μετά τη Μολδαβία.

«Ακόμη μια δύσκολη αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών υπήρξε επιτυχής!» επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter για την ολοκλήρωση της επιχείρησης «Νόστος 4», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Επίσης, ο Μ. Βαρβιτσιώτης συγχαίρει τον γενικό πρόξενο Δημήτρη Δόχτση και όσους συνέβαλαν για τον απεγκλωβισμό 25 ατόμων από την Οδησσό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί