Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να θεσμοθετηθεί άμεσα το διδακτικό ωράριο των Νηπιαγωγών με βάση τα χρόνια υπηρεσίας

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών με πρωτοβουλία του Νίκου Ηγουμενίδη

Το ζήτημα να θεσμοθετηθεί άμεσα το διδακτικό ωράριο των Νηπιαγωγών με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και όχι την οργανικότητα φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Νίκου Ηγουμενίδη, ενώ την ερώτηση συνυπογράφει και ο τομεάρχης Παιδείας και πρ. Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Οι βουλευτές τονίζουν στην ερώτησή τους ότι «στα ολιγοθέσια Νηπιαγωγεία, τα οποία καλύπτουν το 96% των Νηπιαγωγείων της χώρας, δεν υπάρχει μείωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών ανάλογα με τα χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας, όπως ισχύει για τους εκπαιδευτικούς των πολυθέσιων σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Όπως εξηγούν, «ενώ το διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών υπολογίζεται για το Δημοτικό Σχολείο σε 6 διδακτικές ώρες ημερησίως, για το Νηπιαγωγείο υπολογίζεται σε 5 διδακτικές ώρες, καθώς οι ώρες προσέλευσης, αποχώρησης και διαλείμματος των μαθητών/τριών δε λαμβάνονται ως διδακτικές ώρες, παρά το γεγονός ότι οι παραπάνω ώρες αξιοποιούνται παιδαγωγικά από τις/τους Νηπιαγωγούς», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

Επιπλέον, οι βουλευτές επισημαίνουν την άνιση κατανομή του διδακτικού χρόνου μεταξύ των τμημάτων του Νηπιαγωγείου (Υποχρεωτικό/Πρωινό–Προαιρετικό/Ολοήμερο) και κατ’ επέκταση των Νηπιαγωγών που εργάζονται σε αυτά, ανάλογα με το αν στο Νηπιαγωγείο λειτουργεί τμήμα  πρόωρης υποδοχής ή όχι, καθώς και ότι ταυτόχρονα, η/ο Προϊσταμένη/ος της σχολικής μονάδας εκτελεί διοικητικό έργο έχοντας πλήρες διδακτικό ωράριο.

Οι βουλευτές ρωτούν την Υπουργό Παιδείας: «Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να αρθούν οι παραπάνω στρεβλώσεις του διδακτικού ωραρίου των νηπιαγωγών που υπηρετούν σε ολιγοθέσια νηπιαγωγεία και να εφαρμοσθεί η θεσμοθέτηση ενιαίου διδακτικού ωραρίου ανάλογα με τα χρόνια εκπαιδευτικής υπηρεσίας για όλους ανεξαιρέτως τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί