Συλλυπητήρια για τον θάνατο του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Γραμματικάκη

Συλλυπητήρια μηνύματα φορέων του Ηρακλείου για τον θάνατο του δημοσιογράφου και τελευταίου εκδότη της εφημερίδας του Ηρακλείου “Μεσόγειος”, Κώστα Γραμματικάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα σε ηλικία 83 ετών.

Δείτε: Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος του Ηρακλείου και εκδότης Κώστας Γραμματικάκης

Δήμαρχος Ηρακλείου

Ο Κώστας Γραμματικάκης συνέδεσε άρρηκτα την ζωή του με την πορεία του Ηρακλείου, κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Με την μακρόχρονη προσφορά του στον τοπικό Τύπο, μέσω της ιστορικής εφημερίδας «Μεσόγειος»,  με τον δραστικό και καίριο δημόσιο λόγο του, τα εύστοχα και δημοσιογραφικά άρτια κείμενά του, την αδιάλειπτη εγρήγορση για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της πόλης, καθώς και με την σθεναρή στάση που επέδειξε ολοζωής σε κάθε πεδίο που υπηρέτησε, θα αποτελεί πάντα ένα φωτεινό παράδειγμα υπεύθυνου πολίτη και ακέραιου ανθρώπου. 

    Η απώλεια του γιου του, στάθηκε ένα αξεπέραστο χτύπημα γι’ αυτόν, μια διαρκής οδύνη, που, εντούτοις, δεν του στέρησε την αντοχή, το ενδιαφέρον και την προσήλωσή του στα ζητήματα της κρίσιμης αυτής περιόδου για την Ελλάδα, την Κρήτη και το αγαπημένο του Ηράκλειο.  

    Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του καθώς και την οικογένεια του αδελφού του, Γιώργου.

Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ένας ακόμα συνεργάτης μας! Ένας άνθρωπος της «Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης», μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού μας «Παλίμψηστον» έφυγε για το μεγάλο του ταξίδι, το ταξίδι της αιωνιότητας. Φίλος της Βιβλιοθήκης μας, ένας εκ των σπουδαιοτέρων μελών της δημοσιογραφικής οικογένειας που επί χρόνια αποτύπωνε με οξύτητα και γλαφυρότητα, με σαφήνεια και ελεύθερη κρίση τις απόψεις του. 

Κώστας Γραμματικάκης! Ένα ευπατρίδης, ένας Καστρινός σ’ όλο του το μεγαλείο.

Η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» εκ βαθέων τον ευχαριστεί και να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Χάρης Μαμουλάκης

«Ο Κώστας Γραμματικάκης προσέφερε πολλά και επί μακρόν στην δημοσιογραφία και στα κοινά του Ηρακλείου.

Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας Μεσόγειος που εξέδιδε και την καυστική πένα του, ήταν ένας αυστηρός αλλά δίκαιος κριτής της εκάστοτε εξουσίας, τοπικής και κεντρικής, ενώ αποτέλεσε τον δάσκαλο για νέες και νέους δημοσιογράφους της Κρήτης, που μυήθηκαν πλάι του στα μυστικά του δημοσιογραφικού λειτουργήματος.

Η απώλειά του, μόνο αισθήματα θλίψης δημιουργεί σε όσους είχαμε την ευκαιρία να τον γνωρίσουμε. Εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.».

Περιφερειάρχης Κρήτης

«Με την ευρύτητα του πνεύματός του, με την ιδιαίτερη πένα του για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια και υψηλό το αίσθημα του επαγγελματισμού. Ως εκδότης της Εφημερίδας “Μεσόγειος” άφησε ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο αποτύπωμα στο δημόσιο λόγο. Ο θάνατος του Κώστα Γραμματικάκη μας θλίβει ιδιαίτερα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».

 ​

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί